İHH Konya, deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Türkiye’nin birçok şehrinde büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, felaketin yaşandığı şehirlerde çalışmalarını sürdürüyor. Konya şubesi de depremden etkilenen şehirlerde yaptığı yardım faaliyetleriyle yaralara merhem oluyor.
İHH Konya, deprem bölgesinde yaraları sarıyor

‘ACILAR BİTENE KADAR DEPREM BÖLGESİNDE KALACAĞIZ’

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye’nin birçok şehrinde büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası vakit kaybetmeden bölgeye gittiklerini söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “7021 arama kurtarma ve insani yardım görevlisiyle deprem bölgesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Vakıf olarak depremin ilk saatlerinde elhamdülillah bölgeye ulaştık ve hala oradayız. Bir kısım başka vakıf ve derneklerdeki kardeşlerimiz planladıkları çalışmalarını tamamlayıp geri döndüler. Kendi çabaları çerçevesinde işlerini tamamladılar. Ama biz Allah izin verirse, bu acılar bitene kadar bölgede kalacağız. En az bir yıllık süre bölgede çalışacağız. Bunun için de depolarımızı büyütüyoruz. Orada idari merkezlerimizi daha esaslı hale getiriyoruz. Bölgenin yaralarını daha iyi sarabilmek için altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

4-foto.jpg

RAMAZAN’DA 100 BİN KUMANYA

Ramazan’da iftar ve sahur için 100 bin kumanya dağıtacaklarını kaydeden Başkan Uysal, “İnşallah Ramazan boyunca felaketin olduğu bütün illerde kumanya çalışmamız sürecek. İftarlık ve sahurluk vereceğiz. Kumanya paketlerinden 100 bin tane bölgede ve ülkemizin değişik yerlerinde dağıtacağız. Ramazan için hazırlanmış kumanyalarımızda besleyici, iftarı açabilecekleri gıda ve su olan paketlerimiz bulunuyor. Deprem sadece Türkiye’deki illerde değil Suriye’de de hissedildi. Orada da iki şehir etkilendi. Biz kuşatıcı bir vakıfız. Nerede bir acı varsa oradayız. Tarih boyunca bir arada yaşadığımız, sonradan birtakım sınırlarla sınırın öbür tarafında kalmış kardeşlerimizi de unutamazdık. Biz çalışmalarımızı hem buradaki 10 ilde hem de Suriye tarafındaki depreme uğramış kardeşlerimizin bölgelerinde yürütüyoruz. Allah’a hamdolsun kuşatıcı, geniş bakan bir vakıfız” ifadelerini kullandı.

2-hasan-huseyin-uysal-2.jpg

ÇADIR VE KONTEYNER ÇALIŞMALARI SÜRECEK

‘Deprem bölgesinde çadır, konteyner çalışmalarımız sürüyor.’ diyen Başkan Uysal, “Ramazan’da da buna ara vermeyeceğiz. Depremin üstüne bir de sel geldi. Deprem bölgesinde ağır bir yıkım oluştu. Depremden sonra burada sele de uğramayacak şekilde çadırlarımızı, konteyner mahallelerimizi konuşlandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız Ramazan’da da hız kesmeden devam edecek. Konya şube olarak bize Maraş bölgesi görevlendirilmişti. Diğer illere de gitsek de ağırlıklı olarak Maraş bölgesinde çalışmıştık. Bu Ramazan’da de deprem bölgesinden 4 tane kardeş il verildi. Konya şube olarak oralarda yoğun olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Oralarda ayrıca iftarlar vereceğiz ve ekiplere yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi.

3-001.jpg

‘RAMAZAN’I DAHA VERİMLİ HALE GETİRECEĞİZ’

Dünyanın çeşitli bölgelerinde de Ramazan boyunca yardım faaliyetlerinin süreceğini dile getiren Başkan Uysal, “Ramazan, kardeşlik ikliminin daha verimli hale geldiği bir dönemi oluşturuyor. Uzak coğrafyalarda da ilgilendiğimiz yetimlerimiz, yetimhanelerimiz var. Dünyanın değişik yerlerinde 40 tane yetimhanemiz var. Buralarda iftar vereceğiz ve çocuklarımızın, yakınlarının katılacağı yetimhanelerimizde geniş çaplı iftarlar vererek Ramazan’ı daha verimli hale getireceğiz. Ümmetimiz için daha bereketli hale getireceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

5.jpg

‘DÜNYADA FEVKALADE KARŞILIĞIMIZ VAR’

İHH olarak dünyanın dört bir yanında yaptıkları çalışmalarla Müslümanların yanında olduklarını belirten Başkan Uysal, “Ramazan’da yurt dışında da en az iki ülkeye Konya şube olarak seyahat düzenleyeceğiz. Oradaki müminlerle de ellerimiz birleşecek. Gönüllerimiz zaten bir. Onlarla da kucaklaşacağız. Dünyada Müslümanların nerede olursa olsun, en uzak yerdeki Müslümanın bile yalnız olmadığını hissettirmeye çalışacağız. Vakıf olarak 31 yıldır çalışmalarımızda üzerinde durduğumuz, hiçbir kardeş kendini yalnız hissetmesin. Biz mutlaka yanlarında olduğumuzu hissettirelim. Bunu amaçlıyoruz. Bugüne kadar bu yönde çalıştık. Bu sayede de 123 ülkede çalışabilir haldeyiz. Dünyada fevkalade karşılığımız var. Halkımıza bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

1-hasan-huseyin-uysal-fotograf.jpg

‘RAMAZAN’DAN SONRA DA DESTEĞE İHTİYAÇ VAR’

Başkan Uysal, “Burada yardımsever kardeşlerimize şunu hatırlatmak isterim. Ramazan mutlaka her türlü yardımın çokça yapıldığı bir ay. Fakat bütün yardımları bu aya tahsis ettiğimiz zaman bundan sonraki süreçte kardeşlerimiz sıkıntı çekebilirler. Deprem bölgesini gözümüzün önüne aldığımızda Ramazan’dan sonra da kardeşlerimizin ihtiyaçları ortadan kalkmayacak. Kendi düzenlerine kavuşuncaya kadar desteklerimiz sürecek. Allah’ın izniyle vakıf olarak bu konuda uzun bir dönemi gözümüzün önüne alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bağışçı kardeşlerimizden de bağışlarını bu şekilde düzenli bir planlamayla yapmalarını talep ediyoruz. Allah acıları bitirsin, gidersin. Bu ancak Allah’ın elinde olan bir şey. Bu kadar büyük felaketi, toplum dayanışması olmasa atlatamayız. Allah acıları gidersin. Biz vakıf olarak bütün kardeş kuruluşlarla el birliğiyle devletin ilgili kuruluşlarıyla koordinasyon halinde bu hizmetlerin içerisinde olduk, olacağız. Bundan sonra da Rabbim kereminden lütfetsin.” ifadelerini kullandı.

11.jpg

‘NAKDİ BAĞIŞLAR, AYNİ BAĞIŞLARDAN DAHA ÜSTÜN’

Yardımseverlere çağrıda bulunan Başkan Uysal, “Bağışlardan ve bağışçı kardeşlerimizden bahsederken, şunu da söylemek lazım. İnsanlar maddi şeyleri ayni olarak deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştılar. Ama bazen ihtiyaç olmayan şeyler de gitti. Bazen de ihtiyaç fazlası şeyler gitti. Burada neyin, ne zaman, ne kadar ihtiyaç olduğunu bilemiyoruz. Bu sebeple nakdi bağışlar kesinlikle ayni bağışlardan daha üstün. Bir kere ayni bağışın oraya ulaştırılması için bile başka bir planlama gerekiyor. Nakdi bağışlar çok daha önemli. Bağışçı kardeşlerimizden bu konuda nakdi bağışlar üzerinde durmalarını istirham ediyoruz. İnşallah hayra beraber yürüyeceğiz. Allah’ım rızasına bizi ulaştırsın.” diyerek sözlerini noktaladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

10.jpg

Etiketler :