İHH Konya’dan mazlum coğrafyalara yardım

Her yıl mazlum coğrafyalara yardım tırı gönderen İHH Konya Şubesi, kış aylarının gelmesiyle bu geleneğine devam ederek, tek seferde Suriye’nin kuzeyindeki yardıma ihtiyaç ailelere 10 tır yardım malzemesi gönderdi.
İHH Konya’dan mazlum coğrafyalara yardım

Kışın gelmesiyle beraber her yıl olduğu gibi bu yılda İHH Konya Şubesi, zor şartlarda yaşamlarını sürdüren, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyor. Bu yıl 124 tırı mazlumlara umut olmak için yardıma muhtaç ülkelere yollayan Konya İHH Şubesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde 10 tır yardım malzemesini Suriye’nin kuzeyine gönderdi.

ihh-konyadan-mazlum-1.jpg

Konya’da yapılan törende konuşan İHH Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, 30 yıldır özellikle İslam ümmeti olmak üzere tüm mazlumların yanında olmaya gayret eden bir teşkilat olduklarının altını çizerek, “Bütüncül faaliyetler yürütmesiyle dünya çapında öne çıkmış güzide bir teşkilatımızdır. İsmimizin de vermiş olduğu misyonla, insan hak ve hürriyetleri gereği olarak gereken yerlerde zulme uğrayan toplumlarda direnişi ön plana alabiliyoruz, zalimleri afişe edebiliyoruz. Zulmün engellenmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İnsan hakları konusundan elimizden geldiği kadar zirve faaliyetler ortaya çıkıyoruz” dedi.

ihh-konyadan-mazlum-3.jpg

“YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Konuşmamasının devamında bu yıl yolladıkları 124’üncü yardım tırı olduğundan da bahseden Uysal; “Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayasıyla bugünün öneminin gündeme getirmek amacıyla toplu olarak tır uğurlayalım mazlum kardeşlerimizin bir miktarda olsa ellerinden tutalım dedik. Bugün burada Suriye’nin kuzey kısmında zulme uğrayan, orada göçe zorlanan kardeşlerimize tır ve yardım malzemesi gönderiyoruz. Bu yıl içerisinde bu tırlarla birlikte toplam gönderdiğimiz tır sayısı 124 olacak. Burada toplanan tırların bedeli 2 milyon 750 bin TL’dir. Kış kampanyamız bugün burada gönderdiğimiz tırlarla bitmeyecek. 1 Ekim’de başlayan kampanyamız 31 Mart’a kadar devam edecek. Hayırsever kardeşlerimizin bu konuda desteklerinin devamını bekliyoruz. 1 Ekim’de başlayan kış kampanyamızla bugünkü tırlarımızla birlikte 38 tır göndermiş oluyoruz” şeklinde aktardı. Yaptıkları yardımlardaki amaçlardan da bahseden Uysal; “Bizim bu yardımları yapmamızın amaçlarından biri de kendi ülkemizi korumak. Özellikle bizi bu konuda yanlış anlayan ve tanıyan vatandaşlarımız var. Bir ülkenin korunması sadece sınır içinden değil sınırlarının dışında başlar. Oradaki yardıma muhtaç kardeşlerimiz bu ülkeye girmek için mecburiyet hissetmesinler, o bölgede yaşasınlar, yerlerinde kalsınlar diye o kardeşlerimizi orada yaşanabilir şartlarda tutmanın gayreti içerisindeyiz” açıklamalarında bulundu.

ZEYNEP SÜEDA KARADENİZ / YENİ HABER GAZETESİ

ihh-konyadan-mazlum-4.jpg

Etiketler :