İHH Kurbanda 60 ülkeyi sevindirecek

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şubesi, ’Kurban Kardeşliğe Çağrı’ programında başkan Hasan Hüseyin Uysal basın açıklaması yaptı. Türkiye dahil 60 ülkede kurban kesme işlemi yapacak olan İHH, milyonlarca kişiye ulaşmayı hedefliyor.
İHH Kurbanda 60 ülkeyi sevindirecek

İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Kurban Kardeşliğe Çağrı” sloganıyla Türkiye dahil 60 ülkede çalışma yapacak. Uysal, yurtiçi ve yurtdışında kurban hisse bedelini 6 bin 700 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

hasan-huseyin-uysal.jpg

ÖNCELİK GAZZE’YE OLACAK

Hedeflerinin ramazan ayında olduğu gibi mazlum bölgelere yardımlarını ulaştırmak olduğunu bildiren başkan Uysal, “Birçok bölgeye kurbanlarımızı göndereceğiz, ancak önceliğimiz Filistin, Gazze olacak. Her türlü zorluğa rağmen bağışlarımızı o bölgeye göndereceğiz. Bizler din dil ırk ayrımı yapmaksızın yardımlarımızı yapıyoruz” dedi.

foto-1.jpg

Kurban vekaletlerinin nasıl olacağı hakkında bilgi veren Uysal, şu ifadelere yer verdi: “Bağışçılarımız Kurban vekâletlerini, temsilciliklerimize gelerek, internet üzerinden ya da 0332 358 0008 telefon numarası arayarak Bayramın ikinci günü 23.59'a kadar kurban vekâletlerini alacağız.”

foto-3.jpg

BU SENEDE BAYRAMDA ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLECEK

Geçtiğimiz sene de Kurban Bayramı’nda çocukların yüzünü güldüren İHH, Türkiye ile birlikte 10 ülkede 33.020 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Uysal, bu senede binlere yetim ve ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafetinde yardımda bulunacaklarını kaydetti. Ayrıca bayramlık kıyafet bedeli ise 900 lira olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

foto-2.jpg

İHH’nin kurban kesimi yapmayı planladığı ülkeler şunlar:

Orta Doğu; Yemen, Filistin (Gazze), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, İran

Afrika; Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Benin, Fildişi Sahili, Gana, Zimbabve, Cibuti, Tunus, Fas

Orta Asya ve Kafkasya; Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya

Güney Asya; Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam, Kamboçya

Balkanlar ve Avrupa; Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya

Güney Amerika; Arjantin, Bolivya