İHH, Suriye’ye 1 TIR Un Gönderildi

Konya Ereğli’de yardımseverlerin katkılarıyla hazırlanan yardım tırı, İHH aracılığıyla, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
İHH, Suriye’ye 1 TIR Un Gönderildi

Konya İHH İcra Heyeti Müdürü Veli Malkır, uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, Suriye'ye 2015 yılı içerisinde 58. yardım TIR’ını gönderdiklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların herkesin içini acıttığını ifade eden Malkır, komşu ülke olarak orada bulunan mazlum dul ve yetimlerin mutlaka elinden tutmak gerektiğini söyledi. Konya olarak mazlum Suriye halkının her zaman yanında olduklarının altını çizen Malkır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diktatör Baas rejiminin kan dökme politikası tarihte yaşanan dünya savaşlarını ve yakın zamanda tanık olduğumuz Bosna, Çeçenistan, Gazze savaşlarını geride bırakarak, büyük bir insanlık dramına dönüşmüştür.

Sadece fiziki olarak değil aynı zamanda zihni olarak başlatılan bu savaş, mazlum kardeşlerimizi yıldırmadığı gibi bizleri de yıldırmıyor. Şer odaklı güçlerin tüm girişimlerine rağmen Konya halkı mazlum ve yetim çocukların yanında olmaya devam ediyor.

Bu nedenle bugün 1 insani yardım TIR’ımızı daha Suriye’ye uğurluyoruz. TIR’ımızda 25 ton un bulunuyor. Bu TIR’ımız inşaallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezine ulaştırılacak. Fırınımızda ekmeğe dönüştürüldükten sonrada Suriye’nin iç hattında bulunan ve acil yardıma muhtaç olan bölgelerde dağıtılacaktır.’’ diye konuştu.

TIR, yapılan konuşmanın ardından yola çıktı.