İHH’dan Makedonya’da iftar sofrası

İHH’dan Makedonya’da iftar sofrası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı organizasyonunda, Bursa'nın Osmangazi Belediyesi ile Makedonya'daki Ensar Derneği'nin katkılarıyla Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca'da iftar verildi.

Ustrumca'nın Vasilevo ilçesinde düzenlenen iftara Makedon Milletvekili Deyanço Eftimov, Vasilevo Belediye Başkanı Vanço Stoyanov, Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki ve vatandaşlar katıldı.

İHH Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Makedonya'ya geliş amaçlarının Türkiye'deki bağışçı vatandaşların kendilerine emanet ettikleri hediyeleri buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Ustrumca, Kumanova ve Kalkandelen olmak üzere Makedonya'da üç büyük iftar programı düzenleyeceklerini anlatan Korkmaz, bugün Ustrumca'da düzenledikleri iftara yaklaşık 300 kişinin katıldığını söyledi.

 - 3 bin gıda paketi dağıtılacak

Korkmaz, ramazan ayında Makedonya'daki toplam 3 bin aileye de gıda yardımı sağlanacağını ifade ederek, "Bu gıda kolileri bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak düzeyde bir koli. İçinde bütün eve yetecek kadar şeker, çay, makarna, pirinç, yöresel soslar ve yağın bulunduğu bir gıda paketi tertiplendi." diye konuştu.

Makedonya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Korkmaz, buradaki insanları kendilerinden biri gibi gördüklerini ve onlarla sohbet etmenin, bir arada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.

Bugün aynı zamanda Kalkandelen'de de iftar programı düzenleyen İHH, cuma günü de Kumanova'da iftar verecek.