İhracatçı ve Yatırımcı Zirvesi

İslam Kalkınma Bankası ve Türk Eximbank tarafından 26-27 Nisan'da İzmir'de düzenlenecek İhracatçı ve Yatırımcı Zirvesi'nde, Türk yatırımcıların önündeki engeller ve fırsatlar ele alınacak
İhracatçı ve Yatırımcı Zirvesi

ANKARA (AA) - İslam Kalkınma Bankası (İKB) ve Türk Eximbank tarafından 26-27 Nisan'da İzmir'de İhracatçı ve Yatırımcı Zirvesi düzenlenecek.

İKB'den yapılan açıklamaya göre, 300'den fazla Türk özel sektör temsilcisi, tüccar, sanayici, girişimci ve yatırımcı, İzmir Kaya Termal Hotel'de 2 gün sürecek etkinlikte Türk yatırımcıların önündeki engeller ve fırsatları ele alacak.

Ekonomi Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek etkinliğin açılışında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İKB Başkanı Bandar Hajjar ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım konuşma yapacak.

İslami Yatırım ve İhracat Kredi Sigortası Kuruluşu (ICIEC) Üst Yöneticisi (CEO) Oussama Kaissi ve İKB iştiraki Uluslararası İslam Ticaret Finans Kurumu (ITFC) Üst Yöneticisi Hani Salem Sonbol de zirvenin konuşmacıları arasında yer alacak.

Üst düzey açık oturumların düzenleneceği zirvede, İKB Grubu ve Türk Eximbank'ın, Türk yatırımcıların ve hizmetlerinin dünya pazarlarındaki varlığını artırmak için nasıl destekler sağlayabileceği görüşülecek.

Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'de altyapı, tarım, sağlık, eğitim, ulaşım, enerji ve ticaret gibi çeşitli sektörlerdeki 483 proje için 11,2 milyar dolarlık katkı verdi.

Öte yandan İKB Grubu, özel sektör kalkınmasının, ticaret ve yatırımların gelişmesi için de Türkiye'nin destekçisi oldu.

İKB Grubu ve Türk Eximbank arasındaki finansman iş birliği hacmi, İKB'nin 270 milyon dolarlık finansmanı ve ITFC'nin Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki ticaretin tanıtımını teşvik etmek için 2,4 milyar dolarlık finansman da dahil olmak üzere 2,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Kaynak: