İhtiyaç sahiplerine “askıda elbise”

“Askıda elbise” kampanyası büyük ilgi görüyor.
İhtiyaç sahiplerine “askıda elbise”

İhtiyaç sahiplerinin kendilerini rahatsız hissetmede giysi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “askıda elbise” kampanyasını başlattıklarını söyleyen Alev Karabakan,  sosyal medya sayesinde kısa sürede birçok kişiye ulaştıklarını ve bu proje ile ilgili de çevrelerinden son derece olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Askıda ekmek ve askıda kahve projelerinden esinlenerek kendilerinin de ihtiyaç sahipleri için askıda elbise kampanyası başlattıklarını söyleyen Fuşşya Mode Mağaza işletmecisi Alev Karabakan, “Daha önce bu şekilde benzer projeler vardı. Askıda kıyafeti de Konya’da hiç duymamıştık ve biz yapalım dedik. Biz daha önceleri de alt katımız müsait olduğundan orada yardım kıyafetlerini toparlayıp, ihtiyacınız olmayan kıyafetleri getirin biz onları bir şekilde ihtiyacı olanlara ulaştırırız diyorduk.  Ancak böyle bir uygulama yapınca sosyal medyada daha kişiye ulaştık ve insanların dikkatini daha fazla çekti. Bu yarımlar da daha çok insana ulaşmış oldu. Bu yardımlar gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara gidiyor. Daha önce alt katımızda yardımları biriktirdiğimiz zaman gelip koli koli alıp gidiyorlardı. Şimdi ise askıda beğendiğini alıyor. Diğerini de bir başka ihtiyaç sahibi alsın diyebiliyor.  Askıda kıyafet projemize çok çok fazla bir ilgi oldu. Gelen yardımları kolilerle depomuza koyup, askıda elbiseler azaldıkça yeniliyoruz.” dedi.

“YARDIMLARDA HİÇBİR AYRIM GÖZETMİYORUZ”

Mağazalarına her türlü elbisenin geldiğini ve ayrım gözetmeksizin herkesin askıda elbise projelerinden yararlanabileceğini söyleyen Karabakan, “Biz aslında bir bayan mağazasıyız ancak buraya bayan, erkek, çocuk her tür elbise geliyor. Ayakkabıdan eşarba kadar aklınıza ne gelirse geliyor.  Buraya yardım almak için gelenler arasında bir meslek, yaş, cinsiyet sınırlamamız kesinlikle yok.  Hatta açılmamış poşet poşet iç giyim malzememiz var getirebilir miyiz diyenler oldu. Biz tabi ki getirebilirsiniz dedik. Sonuçta onlar da bir ihtiyaç. İnsanların hiçbir şekilde utanmasına ve çekinmesine gerek yok.  İnsanlar buraya yardım malzemesi getirirken burasında bir leke var diyorlardı. Aslında biz de bunları asarken bir miktar çekiniyorduk. İhtiyaç sahipleri geldiğinde de ben şurasında bir leke var dediğimde bana gülmüşlerdi. İyi de biz bunu bile bulamıyoruz dediler. Sizin beğenmedikleriniz onların gerçekten ihtiyacı olabiliyor.” şeklinde konuştu.

“SON DERECE OLUMLU TEPKİLER ALDIK”

Konya’da birçok ihtiyaç sahibinin olduğunu ve insanlarımızın bu konuda daha hassas olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Karabakan, “Biz bu yardımları herhangi bir dil, din, cinsiyet ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Suriyeli de olabilir, kendi insanımız da olabilir. Hiç fark etmez. Biz o askıların yanına poşetler de koyduk, ihtiyaçlarınız kadar elin dedik. Ayrıca biz vatandaşlarımıza ihtiyacınız olmayanları bize getirin, ihtiyaç sahibi olanları da bize yönlendirin diyoruz. İnsanlara ulaşma konusunda sosyal medya çok etkili. Tabi kendi eşimiz, dostumuz, çevremiz, mağazaya gelip gidenler de var ama sosyal medya ile çok daha geniş kitlelere ulaşabiliyorsunuz. Çevremizdekilerin tepkileri son derece olumlu oldu. Biz bunu bir STK, dernek adına yapmıyoruz. Şahsi olarak yapmaya çalıştık. Güzel de oldu. Biz elimizden geldiğince yardımlara vesile olmaya çalışıyoruz. O küçük küçük yardımlar çok büyük yerlere ulaşabiliyor. Herkes elinden geldiğince bir şeyler yaptığında ortada sorun kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ