İkinci el araç satışlarında yeni dönem! 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirildi

İkinci el araç satışlarına yönelik 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirildi. Bu kararla birlikte sıfır alınan araçlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satılamayacak. İşte detaylar...
İkinci el araç satışlarında yeni dönem! 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirildi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ikinci ele araç satışında fırsatçılığı önlemek adına yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini ifade etti. Bakan Muş, "Sıfır ikinci el araç ilanları var. Yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rent a carlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz" dedi.

"BİRİNCİ ELDE DAHA FAZLA ERİŞİM OLACAK"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, söz konusu uygulama ile otomobili gerçek anlamda ihtiyacı olanların alacağını da kaydederek, "Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız" görüşünü paylaştı. Muş'un açıklamaları ise sektör cephesinde olumlu etki yarattı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bakan Muş'un bahsettiği uygulamayla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. İkinci el araçlar için getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı, Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Bundan sonra gerçekleştirilecek araç satışlarında, yeni uygulama üzerinden işlem yapılacak.