İlaçsız ameliyatsız tedavi: GTOS

Konya’da ilk ve tek olma özelliği gösteren ve Dr. Portakal Yaşam Merkezinde uygulanan GTOS terapi yöntemi ile birçok ağrı şikayetinden kurtulmak mümkün. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, “ İstatistiklere göre, bu tedavi yöntemi tek seansta bile vücut ağrılarını yaklaşık yüzde 90 oranında azaltıyor” dedi.
İlaçsız ameliyatsız tedavi: GTOS

Konya’da sadece Dr. Portakal Yaşam Merkezinde bulunan GTOS tedavisi ile bel, boyun, diz ağrıları, kireçlenme ve daha birçok ağrı şikayetlerine son veriliyor.

yeni-haber-video-028.jpg

Tedavinin hem akut hem de kronik ağrılarda etkili olduğunu belirten Uzman Dr. Mehmet Portakal, GTOS’un 10 kişiden 9’unda sonuç gösterdiğini dile getirdi.

bel-agrisi.jpg

‘GÜNÜMÜZDE AĞRISI OLAN İNSAN SAYISI ARTTI’

Gün geçtikçe bel, boyun ve eklemlerinde ağrı olan insan sayısının arttığını kaydeden Dr. Portakal, “Gelişen teknolojiyle birlikte insanlar tedavi için yeni yollar aramaya başladılar. Bu GTOS dediğimiz tedavi; Golgi, Tendon, Organs ve Stimülasyon kelimelerinin baş harflerinden oluşan yeni bir tedavi yoludur. Bu tedavi yöntemi kasların daha iyi çalışması, güçlenmesi, dokuların beslenmesi için güzel sonuçlar vermektedir. Golgi Tendon’u dediğimiz kasığın, kemiğe yapıştığı yerlerde kas’a ait bir yapının uyarılmasıyla birlikte kaslar daha esnek daha güçlü ve ağrıya cevap verir hale gelir. O yüzden özellikle boyun, bel ağrıları romatizmalı ağrılar, eklem problemleri, omuz, el bileği, dirsek, diz,  ayak, kalça ağrıları,  omurga eğriliği ve skolyoz gibi durumlarda etkili bir tedavi yöntemidir.  GTOS ameliyat sonrası dokuların iyileşmesi veya spor yaralanmalarında eklemlerin, kasın, sinirin daha iyi çalışması için çok güzel sonuçlar vermektedir” şeklinde konuştu. 

bel-boyun-agrisi.jpg

KONYA’DA TEK: GTOS TEDAVİSİ

GTOS tedavisinin Konya’da tek olduğuna dikkat çeken Portakal, “Kişi travmatik bir şey yaşadıysa, ani bir hareket yaptıysa veya romatizmaya ait bir ağrısı varsa bu tedavi ile güzel sonuçlar elde edebilir.  Çok kullanılan bir yöntem olduğu için tüm dünyada yaygınlığı artmaktadır. Konya’ya da biz getirdik. Her zaman ülkemizde ve dünyada ne yapılıyorsa Konya için de dünya standartlarında hizmet vermeye çalışıyoruz.  Kliniğimiz de Meram Yeni Yolda’dır. Ağrısı olan hastalarımızı kısa sürede ameliyatsız, iğnesiz, ışınsız, radyasyonsuz bir şekilde ağrılarından kurtulmak için kliniğimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Tedavinin yaklaşık bir saat sürdüğünün bilgisini veren Portakal, “Bu bir fizik tedavi yöntemidir. Hastanın, yaklaşık bir saatini ayırıp buraya gelmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

doktor-mehmet-portakal.JPG

‘TEDAVİ KİŞİDEN KİŞİYE FARKLILIK GÖSTERİYOR’

Tedavinin kişilerde farklılık gösterdiğini ifade eden Portakal, “GTOS tedavisini; hastanın ihtiyacına, doku yapısına, cinsiyetine ve yaşına göre uyguluyoruz. Ağrıyan kasların güçlenmesi ve esnemesi için GTOS cihazı bir saat kadar uygulanıyor. Belli hareketler, egzersizler de yapılıyor ve dokunun yenilenmesi sağlanıyor. Genelde 1 ile 3 seans arası yeterli oluyor. Tek seansta bile yüzde 90’a yakın bir başarı oranı var. Kişiye uygun olup olmamasını doktor muhakkak değerlendiriyor. Başarı oranı çok yüksek bir tedavi yöntemidir. Tedavi eğer kişinin problemlerine uygunsa ve doğru şekilde uygulandıysa hastanın probleminden kurtulmasına yardımcı oluyoruz” diye aktardı.

boyun-agrisi.jpg

Son olarak GTOS tedavi yönteminin hangi hastaların uygulayabileceği hakkında bilgi veren Portakal, “Günümüzde en sık karşılaştığımız, fibromiyalji ve kas romatizması gibi durumlarda, bel ve boyun fıtığında, kiloya bağlı dizlerde yırtıklar meydana gelmesinde, omurga eğriliğinde kullanılabilir. Gazeteciler, öğretmenler, sağlık personelleri, bankacılar gibi meslekleri yapanlar, sürekli bilgisayar başında duranlar bu tür şikayetlere maruz kaldıklarında bu tedaviyi uygulayabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.

diz-agrisi.jpg

diz-kireclenmesi.jpg

doktor-portakal.JPG

gtos-1.jpg

gtos-2.jpg

gtos-3.jpg
•SÜMEYRA KENESARI

İlaçsız ameliyatsız tedavi: GTOS

İlaçsız ameliyatsız tedavi: GTOS