İletişim öğrencileri iklim haberciliği için buluştu

İletişim Fakültesi öğrencileri, Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği Eğitimi'nde bir araya geldi.
İletişim öğrencileri iklim haberciliği için buluştu

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğinde düzenlenen “Bir Buçuk Derece”: Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği eğitimi gerçekleştirildi.

Konya Bilim Merkezinde düzenlenen eğitime Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden 24 iletişim fakültesi öğrencisi katıldı. Disiplinler arası bir mantıkla hazırlanan eğitimde iklimsel değişikliklerden iklim eğitimine, haber üretiminden podcast kaydına kadar birçok konu, alanında uzman eğitimciler tarafından öğrencilere aktarıldı.

iletisim-3.jpg

Ekolojik okuryazarlık, iklim krizi ve iklim haberciliği üzerine verilen eğitimin kapanış galasına RTÜK Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, Sosyal İnovasyon Ajansı Koordinatörü Ali Güney ve davetliler katıldı. Kapanış galasında konuşan RTÜK Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, RTÜK olarak böyle anlamlı bir programda yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Dr. Uslu, “İklim krizi ve iklim okuryazarlığı eğitimine ilişkin teklif tarafımıza geldiğinde RTÜK Başkanımız Ebubekir Şahin, eğitimin gerçekleşmesi için gerekli desteklerin sağlanmasını sağladı.. Öğrenci arkadaşlarımızın, iklim krizi ve okuryazarlığına ilişkin temel ve önemli bilgileri edindiklerini umuyorum. Böyle projelerin bir parçası olmaktan her zaman mutluluk duyarız. Biz bu programın bir başlangıç olduğunu ve devamının geleceğini düşünüyoruz.” dedi. SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç konuşmasında, iklim okuryazarlığının milli bir mesele olduğunun altını çizdi ve konunun yeni nesillere aile ve eğitim kurumları aracılığıyla aktarılması gerektiğini belirtti. Dekan Karakoç, “Ülkemizi seviyorsak, dünyaya bir iz bırakmak istiyorsak çevremizde gerçekleşen değişim ve dönüşümü iyi gözlemlemeli ve bunları doğru şekilde medya mecralarına taşımalıyız.” ifadesini kullandı. Gala programı, konuşmacıların açıklamalarının ardından üç günlük eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.