Ilgın eğlenceye doydu!

Ilgın Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Kaplıca, Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali’nde 5 gün dolu dolu geçti. Ünlü sanatçılar Işın Karaca ve Mustafa Ceceli’nin unutulmaz anlar yaşattığı festivalde ayrıca düzenlenen etkinlikler de katılımcılardan tam not aldı.
Ilgın eğlenceye doydu!

Ilgın Belediyesi büyük bir etkinliğe imza attı. 4-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 15. Kaplıca, Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali, 5 gün boyunca dolu dolu geçti. Festival kapsamında gündüzleri düzenlenen etkinliklerde hem çocuklar hem de yetişkinler doyasıyla eğlenirken, akşamları da ünlü sanatçılar konser düzenledi. Işın Karaca ve Mustafa Ceceli’nin düzenlediği konserlere 10 binin üzerinde katılımcı gelirken, sanatçılar misafirlere unutulmaz anlar yaşattı.

ilgin-eglenceye-doydu-1.jpg

5 GÜN DOLU DOLU GEÇTİ

4 Ağustos Perşembe günü saat 18.00'de açılışı yapılan festivalde; protokol konuşmaları, Ahmet Yenilmez'in Mevlana Celâleddin-i Rumi'nin kaplıcalara giriş temsili, Ilgın Belediyesi halk oyunları gösterisi ve ikramlar, saat 19.00'da ise standların açılışı yapıldı. 5 Ağustos Cuma günü saat 12.30'da Mevild-i Şerif ve Cuma Namazı, 14.00'te gravür ve fotoğraf sergisi açılışı, saat 14.30'da 'Osmanlı'nın muhteşem çağında Lala Mustafa Paşa ve Ilgın' konulu Prof. Dr. Tufan Gündüz'ün konferansı yapıldı. 6 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00'te masa tenisi ve satranç turnuvası, saat 21.00'de ise Işın Karaca Konseri yapıldı. 7 Ağustos Pazar günü çocuk şenlikleri düzenlendi. Kapanış gününde ise 8 Ağustos Pazartesi günü Mustafa Ceceli konser vererek festivale muhteşem bir kapanış yaptı.

ilgin-eglenceye-doydu-8.jpg

‘ILGIN’A YAKIŞIR ŞEKİLDE FESTİVAL YAPTIK’

15. Kaplıca, Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali’nin Ilgın’a yakışır şekilde geçtiğini dile getiren Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “Çocuklarımız, gençlerimiz, kardeşlerimiz ve büyüklerimiz için hazırladığımız festivalimiz, 5 gün boyunca; dolu dolu geçti. Festivalimizi; Ilgın’a, şehrimize gelen misafirlerimize yakışır bir şekilde tamamlandı. Ilgın belediyesi olarak ilçemizin her metrekaresindeki sorumluluğumuzun bilincinde, hemşerilerimizin ihtiyacının farkındayız. Belediye imkanlarımızı da göz önünde bulundurarak, en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunma gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

ilgin-eglenceye-doydu-5.jpg

HERKESTEN TAM NOT ALDI

Ilgın Belediyesi’nin düzenlediği festivale geçen katılımcılar, etkinlik ve konserlere tam not verdi. Özellikle sosyal medya hesaplarından binlerce paylaşım yapan vatandaşlar, hem bu anları fotoğrafladı hem de Ilgın Belediyesi’ne teşekkür etti. Instagramda 1.5 milyonun üzerinde takipçisi bulunan sanatçı Işın Karaca konser öncesi, "Konya, Ilgın...Değerli Belediye Başkanımız Sayın Yalçın Ertaş ile birlikte ülkemizin bu muhteşem köşesini karış karış gezdik. Şifalı sular, tarihi dokusu, toprağı, kömürü, insanı...Akşam için enerjimizi topladık" paylaşımı yaptı. Karaca, konser sonrası ise, "Bu gece böyle sevgi dolu kucaklaştık Ilgın Konya'daki canlarımızla...Yüreğimde sevginizle gidiyorum Ilgın'dan...Stadımızı dolduran binlerce sevgi dolu insanı kocaman kucaklıyorum...Teşekkürler Ilgın Belediyesi ve değerli Başkanımız Yalçın Ertaş. Muhteşem bir gece yaşadık" paylaşımını yaptı. Kapanış günü konser veren ünlü sanatçı Mustafa Ceceli ise 5 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Instagram hesabından, "Konya Ilgın'da muhteşem bir atmosferde şarkılar söyledik...Hepinize teşekkürler" paylaşımında bulundu.

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

ilgin-eglenceye-doydu-2.jpg

ilgin-eglenceye-doydu-3.jpg

ilgin-eglenceye-doydu-4.jpg

ilgin-eglenceye-doydu-6.jpg

ilgin-eglenceye-doydu-7.jpg