İlhan Palut, başarının şifrelerini açıkladı

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, takımda çok güzel bir sinerjinin olduğunu belirterek, oyuncuların da kendisine inandığını ve bununsonucunda da başarının geldiğini söyledi
İlhan Palut, başarının şifrelerini açıkladı

Teknik direktör İlhan Palut, YouTube’da yayım yapan NutSpor’un konuğu oldu. Sezon başında verimli bir kamp dönemi geçirmenin ilk yarıdaki başarıda önemli bir payı olduğunu belirten Palut, “Az takviyeyle sezona başladık. Kampta oyun şablonumuz iyice oturdu. Oyuncular da benimsedi. Sonuçlar da bize ligin başında yardım etti. Konsantrasyonumuz da hep yüksek kaldı. Duran top ve analiz hocamız ayrı. İyi bir ekibimiz var. Anlık dokunuşlar önemli. Algılar açık olmalı. Oyuncular da buna cevap verdi ve teknik direktörlerine inandı. Biz Konyaspor’da bu sinerjiyi yakaladık. Şu anda bulunduğumuz konuma getirdi” dedi.

'BAŞIMIZ BELADA'
Bu sezonun kendileri adına fırsat olduğunu kaydeden 45 yaşındaki teknik adam, “Hedefle alakalı başımız belada. Şampiyonluk söylemleriyle oyuncularım üzerinde gereksiz bir yük oluşturmak istemiyorum. Oyuncularıma şunu söylüyorum, ‘Sizi asla strese sokmak istemiyorum. Sizi gevşetmek, ya da modunuzu düşürmenize asla izin vermem mümkün değil. Bizim için önemli bir sezon. Kariyeriniz için de önemli bir fırsat. Bunun da değerini bileceğiz’ diyorum. Ligin son 3'te birlik dönemine kadar biz sıralama hedefinden bahsetmeyeceğiz” diye konuştu.

'ÜST DÜZEY FUTBOL OYNAMADAN...'
Kariyeri hakkında da konuşan Palut, “Hatayspor’un mihenk taşıyım. Burada mütevazi olamayacağım. Üst düzey bir futbol kariyeri olmadan bir antrenörün tırnaklarıyla kazıyarak büyük takımda oynamadan teknik direktör oldum. Altyapılardan 3. Liglerden Süper Ligdeki bu duruma gelebileceğinin hikayesi bu” ifadelerine yer verdi.

'GİTME TELAŞIM YOK'
İlhan Palut, Konyaspor’daki geleceği hakkında ise şunları söyledi: “Her insanın çalıştığı bir ortamda bir misyonu vardır. Bu misyonu tamamlamaya çalışır. Benimde Konyaspor ile alakalı hedefim bu. Buradan gelen başarı ile gelebilecek güzel bir teklifle gideyim diye telaşım yok. Sadece işini yaparak da güzel şekilde anılmak mesleki olarak beni memnun ediyor. Çalışmaya ve gelişmeye devam. Burada güzel iş yapıyoruz. Ekibimle beraber güzel bir uyum sağladık” şeklinde konuştu.