İlhan Palut: Daha da iyi olacağız!

Ligdeki son dört maçını da kazanarak önemli bir istikrar yakalayan İttifak Holding Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, son oynadıkları Çaykur Rizespor maçının skorundan memnun olduğunu fakat rakibe fazla pozisyon şansı verdiklerini söylerken hatalarını düzelterek daha da iyi olacaklarını dile getirdi.
İlhan Palut: Daha da iyi olacağız!

Süper Lig’in 13. haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, “4 maçlık galibiyet serisi yakalamanın karşılığı 12 puan demek. Bu da bizim ligdeki konumumuzu iyi bir noktaya taşıyor. Mutluyuz. Rizespor maçının gerçekten zor olacağını biliyorduk. Çünkü rakibimizin puansal durumu, bireysel oyuncu potansiyeli ve artan mücadelesinin bugünkü oyunda bizi zorlayacağını düşünürken maçın başında 1-0 öne geçmemiz avantaj oldu. Ama sonra ilk yarıda daha kontrollü oyunu tercih ettik. Ya da Rizespor bize izin vermedi. İlk yarı istediğimiz oyunu oynayamadık. İkinci yarı 10 dakika daha sürdü bu durum. Fakat 55-60. dakikadan sonra oyuna tamamen hükmettik ve pozisyonlar bularak 3-0’lık galibiyet aldık. Hücumsal manada standartlarımıza ulaştık. Ceza sahasına giriş, şut bunlar standartlarımızdaydı ama kendi adımıza eksik olduğumuz nokta, takım savunmamızda bugün istediğimiz durumda değildik. Rakibe çok fazla şut, pozisyon verdik. Direkten dönen topları vardı. Duran top savunmasında hatalarımız vardı. Tabi 3-0’lık galibiyet bunları görmemizi engellemeyecek. Hatalarımızı düzeltip daha iyi oynayarak devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

M’POKU VE MICHALAK’A ÖZEL VURGU

Yeşil beyazlıların ikinci ve üçüncü gollerini kaydeden M’Poku ve Michalak için de değerlendirmelerde bulunan Palut, “M’Poku’nun golü güzel oldu. Çok top kayıpları yapıyorduk ve topa daha fazla sahip olup, 1-0’lık avantajımızı kullanmak, rakibin hücum sürekliliğini engellemek adına M’Poku hamlesini yapmıştık. Fakat gol atması hem bizi 2-0’a getirdi hem de onun motivasyonunu artırdı. Çok güvendiğimiz bir oyuncu. Türkiye ligine ilk girişi adaptasyon süreciyle oldu. Çünkü Katar liginden geliyor ve aşağı bir lig. Yoksa çok kaliteli bir oyuncu. Daha sonra geçirdiği iki sakatlık belki ondan bugüne kadar istediğimiz yararlanmamızı engelledi ama son haftalardaki çıkışı, 11’de oynayacak duruma getirdi. Takımın da çok iyi bir gidişi var ve kadro istikrarını sağlıyoruz. Sonradan girip yaptığı katkılar çok iyi. Gol atmasına da sevindim. Sezon sonuna kadar çok ihtiyacımız olan klas bir oyuncu. Michalak’ın golü de ayrıca mutlu etti. Sonuçta 2-0 olduktan sonra Michalak’ın o golü atması 2-3 haftadır üzerinde kurulan baskıdan kendisini kurtardı. 3-0 olması da bizim için iyi oldu. İki oyuncumuz için de mutlu oldum” dedi.

‘SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ’

Kendilerine olan güvenin sorumluluklarını artırdığını ve daha çok çalışmaları gerektiğinin farkında olduklarını kaydeden Palut, “Taraftarımızın bize olan güveni, sorumluluğumuzu artırıyor. İnsanların size güvenmesi, beklentilerinin artması demektir. Buna karşılık verebilme adına çok daha fazla çalışmak, daha fazla konsantre olmak zorundasınız. Aramızda iyi bir sinerji oluştu. Taraftar, takım, antrenör ve ekibi ile alakalı inşallah bu devam eder. Güzel sonuçlarla daha da pekişir. İnşallah bu şekilde maçlardan mutlu ayrılırız” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :