İlkokul öğrencilerine acil sağlık hizmetleri tanıtıldı

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinleri kapsamında ilkokul öğrencilerini 112 acil hizmetler konusunda bilinçlendirerek farkındalık oluşturuldu.
İlkokul öğrencilerine acil sağlık hizmetleri tanıtıldı

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine, 112 Acil Hizmetler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim verildi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte minik öğrencilere ambulanslar tanıtılarak ambulansların verdikleri hizmetler hakkında bilgi verildi.  Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Vatandaşlarımızın acil sağlık hizmetleri konusunda bilinçlendirilmesini önemsiyoruz. En önemli bilinçlendirme hedefimiz geleceğimiz olan yavrularımızdır. Bu nedenle böyle bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımıza ambulanslarımızı tanıttık” dedi.

‘KONYA AMABULANSLARIYLA FARK YARATIYOR’

Konya olarak tüm sağlık alanlarında olduğu gibi acil sağlık hizmetlerinde de güzel hizmetler sunduklarını belirten Koç, “ Bu yıl itibarıyla bugüne kadar ambulanslarımız 6 buçuk milyon kilometre yol kat ettiler. Ayrıca acil sağlık hizmetleri istasyon sayımız 86’ya yükseldi. Acil Sağlık Hizmetlerinde ambulans sayımız 122’dir. Ayrıca hastanelerimize destek veren ambulans sayımız 38’e yükseldi. Ambulans çeşitliliği açısından da İl Sağlık Müdürlüğümüz gerçekten çok donanımlı bir yapıya sahip. Helikopter hava ambulansımız var, iki adet yeni doğan ambulansımız var. Yeni doğan ambulansa bakan acil sağlık istasyonumuz var. 4 çarpı 4 olan paletli ambulanslarımız var. Obez hastalarımızı taşıyan obez ambulansımız var. Yoğun ihtiyaç olduğu dönemlerde kazalarda ve benzeri durumlarda dört hastayı birden taşıdığımız ambulanslarımız var. Yine afetlerde ve olumsuz durumlarda kullandığımız komuta aracımız var. Burada bir anda gerçekten hem bütün Konya’yla hem de Türkiye’yle bağlantı sağlayacak bir alt yapıya sahip komuta aracımız var ve bin 250 acil sağlık çalışanımız da Konya’mıza hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘VAKAYA ERİŞİM 10 DAKİKANIN ALTINA DÜŞTÜ’

Konya’nın yüz ölçümünün ve nüfusunun fazla olmasına rağmen vakaya erişim süresinin 10 dakikanın altında olduğunun bilgisini veren Koç, “Ambulans sayımızın artması ve 112 Sağlık İstasyonlarımızın artmasıyla bu rakamı 10 dakikanın altına düşürdük. Bu konuda desteklerinden dolayı Sağlık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Konya’mız her zaman en iyisine layıktır” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı’nın ‘yaşama yol ver projesi’ kapsamında ilkokul düzeyindeki öğrencilere eğitim verdiklerini kaydeden Koç, “Öğrencilerimizin gereksiz 112’lerin aranmaması konusunda çok önemli bir eğitim almaları gerekiyor. Çünkü bize gelen gereksiz çağrı oranımız gerçekten çok yüksek. Trafikte 112 ambulanslara yol vermenin ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza anlatıyoruz. Sağlık personeline karşı iletişim de çok önemli. Çocuklarımıza sağlık personellerimizin cankurtaran kişiler olduğunu ve canla başla çalışan bir dost olduklarını anlatıyoruz” diye aktardı.

‘SAĞLIKLI BİLGİLERİ BİRİNCİ ELDEN ALMALARINI SAĞLIYORUZ’

Öğrencilere sağlık alanında farkındalık oluşturacak bilgiler verdiklerini ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “Haftaya güzel bir programla başladık. Sağlık Müdürümüzün nezdinde bütün sağlık çalışanlarımızın haftasını kutluyorum. Öğrencilerimize herhangi bir hastalık anında nereyi aramaları gerektiğini, nereyi meşgul etmemeleri gerektiğini anlatarak farkındalık oluşmasını istiyoruz. Bütün okullarımızda buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımız bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. Ambulanslarımız bizim için her yönüyle hizmet ediyor. En son teknolojiler kullanılıyor. Allah eksiklerini göstermesin ama çocuklarımızı eğitim olarak her konuda hazır etmek için çalışıyoruz. Kampanyalar yaparak geleceğin kan bağışçılarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada da 112 acille ilgili ne yapmaları gerektiği noktasında sağlıklı bilgileri birinci elden almalarını sağlıyoruz” şeklinde belirtti.

AKIL ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Programın sonunda Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu Akıl Zeka Oyunları Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta 1975 ve 1976 yılları arasında Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu’ndan mezun olan İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç’un o dönemki okul fotoğrafının olduğu çerçeve takdim edildi. Açılışın ardından Mehmet Koç ve Seyit Ali Büyük satranç oynayarak çocuklara eşlik etti. 

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ 

acil-saglik-hizmetleri-4.jpg

acil-saglik-hizmetleri-5.jpg

acil-saglik-hizmetleri-6.jpg

acil-saglik-hizmetleri-7.jpg

Kaynak:

Etiketler :