İlkokul öğrencisi Hatice’den Ribat'a anlamlı yardım

İhsan Özkaşıkçı İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Hatice Gül Özmen, plastik gazoz şişeden yaptığı kumbarasında topladığı harçlıklarını, Sudan’daki öğrenci arkadaşlarına kitap, kalem ve defter alınması ve gönderilmesi için Ribat Eğitim Vakfı Aşevine giderek kumbarasını Aşevi Müdürü Ali Sakman’a teslim etti.
İlkokul öğrencisi Hatice’den Ribat'a anlamlı yardım

Minik öğrenci Hatice Gül Özmen, kendisine aile mensupları tarafından verilen harçlıklarını plastik gazoz şişesinden yaptığı kumbarada toplayarak Sudan’daki yardıma muhtaç arkadaşlarına gönderdi. Kumbarasını ağzına kadar dolduran İhsan Özkaşıkçı İlkokul 3. Sınıf öğrencisi Hatice Gül Özmen, dedesi Muzaffer Özmen ile birlikte Ribat Eğitim Vakfı Aşevine gitti. Kumbarasında topladığı harçlıkları Sudan’daki ihtiyaç sahibi öğrencilerine kitap, defter ve kalem alınması için Aşevi Müdürü Ali Sakman’a teslim etti.

Örnek ve anlamlı bir yardıma imza atan İlkokul Öğrencisi Hatice Gül Özmen; Aile fertlerinden topladığı harçlıkları kumbaramda topladım. Daha önce büyüklerimin gittigi Afrika kıtasındaki Sudan’daki öğrencilerin defter, kalem ve kitaplarının olmadığını öğrendim ve çok üzüldüm. Bunun üzerine plastik gazoz şişesinden kendime bir kumbara yaptım. İki ay boyunca topladığım harçlıklar ile kumbaramı doldurdum. Şimdi ise Ribat Aşevi aracılığıyla Sudan’da ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap ve defter alınması için göndermenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu anlamlı ve örnek davranışımın diğer arkadaşlarıma da örnek olmasını istiyorum “ dedi.

ribat-4-1.JPG

Dede Muzaffer Özmen ise “ Torunum Hatice Gül Özmen’in bu örnek ve anlamlı yardım kampanyasına kendisinin başlaması bizleri aile olarak çok mutlu etti. Bizlerde Hatice Gül’ün bu kampanyasına gereken desteği iki ay boyunca verdik.” Dedi.

Ribat Eğitim Vakfı Aşevi Müdürü Ali S akman: “İhsan Özkaşıkçı İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Hatice Gül Özmen’in bu örnek davranışı beni çok sevindirdi, öğrencinin fiziki olarak şu anda küçük, ancak ileride onların milletimize ve insanlığa büyük hizmetler vereceğine inancım tamdır diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Ribat Aşevi Müdür Ali Sakman, harçlıklarla dolan kumbaradaki paralara sayarak alırken, karşılığında minik öğrenci Hatice Gül Özmen’e teslim alma kâğıdı(Bağış makbuzu) veriken, gelen çocuklara kumbara hediye etti.

Ribat aşevinde gerçekleştirilen örnek ve anlamlı yardım, günün anısına çektirilen fotoğraflar ile son buldu.