İllerden peş peşe kar yağışı haberi! Beyaza büründü

Türkiye'den kar yağışı haberleri gelmeye başladı. Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'a ilk kar erken düştü. Kayseri'de havaların soğumasıyla birlikte Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'e kar yağdı.
İllerden peş peşe kar yağışı haberi! Beyaza büründü

Uludağ'da sıcaklık gece sıfırın altına kadar düştü.

Oteller bölgesi ve zirvede, öğle saatlerinde başlayan karla karışık yağmur zamanla kara döndü.
 

Kar yağışının gece aralıklarla sürmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkileri Uludağ'da yarın hava sıcaklığının bir miktar artmasını bekliyor.

ERCİYES BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kayseri'de hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte 3 bin 917 rakımlı Erciyes Dağı’nın 2 bin 650 rakımına kadar kar yağdı.

Saat 16.00 sıralarında başlayan kar, bir süre sonra şiddetli rüzgarla birlikte etkisini artırdı. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Erciyes beyaza bürünürken, bölgede ayrıca, sis de etkili oldu.

BOLU'YA YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Bolu’da, yılın ilk karı 2 bin metre yükseklikte bulunan önemli turizm merkezi Kartalkaya’ya yağdı.

Bolu kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta ve 2 bin metre rakımda bulunan önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde öğle saatlerinde başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Yaklaşık 1 saat boyunca hafif şekilde yağan karla birlikte yeşil alanlar ve otellerin çatıları ince kar örtüsüyle kaplandı.
Yağışın kısa sürdüğü Kartalkaya’da başlayan yağmurla birlikte ilk kar örtüleri kısa sürede eridi. Kartalkaya’da bulunan otel çalışanları kar yağışı beklemediklerini ve bu sene karın erken geldiğini söyledi.