İMO 16. Olağan Genel Kurulu yapıldı

T.M.M.O.B İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İMO Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın İnşaat Mühendisleri odası olarak yaptıkları çalışmalardan ve inşaat sektörünün sıkıntılarından bahsetti.
İMO 16. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Bera Otel’de T.M.M.O.B İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca,  İnşaat Mühendisler Odası  Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil  Akın ve İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri katıldı.

imo-16-olagan-genel-kurulu-yapildi-3.jpg

‘BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALARI ÖNEMLİ’

Mesleki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,” İnşaat mühendisleri toplum içinde büyük bir kesimi oluşturuyor. Sadece bireysel anlamda değil, çevremizle birlikte de çok büyük bir kesimi oluşturuyorlar.  Bu anlamda bütün meslektaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde olmaları bizim için önemli” dedi. Nitelikli binaların artması için kentsel dönüşümün önemine değinen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca,” Sizlerin yaptığı işler verdiği kararlar hakikaten yıllar sonra bile bir cana mal olabilir. O yüzden yaptığınız işin önemini belirtmek isterim. Zaman zaman şehrimizde üzücü hadiseler yaşanmıyor değil. Geçen dönemlerde bizim ilçemizde kerpiç binanın yıkılması sonucunda 3 vatandaşımız rahmetli oldu. Bu üzücü olaylar keşke yaşanmasın diyoruz ama bunun için biran önce şehrimizde kentsel dönüşümün ya da sağlıklı ve nitelikli binaların yapılmasına ağırlık vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

imo-16-olagan-genel-kurulu-yapildi-4.jpg

‘BİNALARA ETİKET YAPALIM’

İnşaat mühendisleri olarak binalara etiket yapacakları öngörüsünde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, “Meslektaşlarımızı nasıl rahatlatırız diye düşündük ve binalara etiket yapalım dedik. Belli bir süre verelim  hem meslektaşlarımız performans analizlerini, yapsınlar hem binalardaki asansörleri etiketleyelim hem de belli sürelerle analizini yapalım. Yapıların belli periyotlarda izlenmesi lazım. Peki bunun faydası ne olacak? Bir, yapıya dışardan gelen hasar var mı yok mu tespit edilecek. İki, yapının içinde yapılacak değişikliklere müsaade etmeyeceğiz, hem de imar yönünden bakıyoruz hem de yapılarda insanlar tadilatları kafalarına göre yapamayacaklar. Bu ciddi manada inşaatçı arkadaşlarımıza iş güvenliği sağlayacak. İnşaat işlerinde mimar ve mühendislerin görev almasını sağlamak bile ciddi anlamda iş ortamı ortaya çıkaracak. Biz meslektaşlarımız için İMO kart yaptık. Çeşitli kurumlara bu kartı göstersinler, kimlik taşımak zorunda kalmasınlar ve bu kartı göstererek çeşitli indirimlerden faydalansın. Bir aplikasyon yaptırıyoruz inşallah seçimden sonra devreye girecek. İnsanlar o aplikasyonu indirerek oradaki haberleri çok daha kolay bir şekilde elde edecekler. Her üyemiz toplantılarımızın bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. Ankara ve İstanbul’da ciddi bir şekilde delege yoğunluğu olduğunu belirten Akın, “ Bu delege yoğunluğunu da değiştiremediğimiz müddetçe bizim genel merkez bazında meslektaş için düşünen, meslektaşına dokunan, meslektaşını kucaklayan bir yönetime kavuşmamız imkansız. Çünkü birinde 154 birinde 135 delegesi var. Toplam 655 delegemiz var. Yani 300’ü geçiyorsunuz hiçbir söz hakkınız kalmıyor. Üyesinin karşısına çıkamayan, üyesinin derdini dinlemeyen, üyesine bakamayan yönetimiz temsil etmesinin imkanı yok.  16’ıncı dönemde birlik ve beraberlik ruhu içinde çok daha ileriye gitmek ve bu memlekete hizmet etmek bizim için gurur vericidir” diyerek sözlerini noktaladı.  

imo-16-olagan-genel-kurulu-yapildi-2.jpg