İngiliz genç kız Stacey Davies Müslüman oldu, İslâmiyet’i tercihini bu satırlarla anlattı

Twitter’da 'Ben Müslüman oldum' paylaşımıyla dikkat çeken İngiliz genç kız Stacey Davies, İslâmiyet'e geçiş hikayesini takipçileriyle paylaştı. Müslüman arkadaşlarının, İslamiyet'e geçişinde etkili olduğunu belirten Davies, 'En iyi ve gerçek bir din olan İslam’a dönüşümüm' diyerek yaşadıklarını anlattı.
İngiliz genç kız Stacey Davies Müslüman oldu, İslâmiyet’i tercihini bu satırlarla anlattı

Londra'da yaşayan İngiliz genç kız Stacey Davies, İslâmiyet'i seçerek Müslüman olduğunu twitter hesabından takipçileriyle paylaştı. İslâmiyet'i, "Barış, eşitlik ve sevgi dini" olarak adlandıran Davies, Müslümanlığa geçiş hikâyesini anlattı. İlk kez 5 vakit namaz kıldığını ve dua ettiğini dile getiren Stacey Davies kendini enerjik hissettiğini dile getirdi.  “En iyi ve gerçek bir din olan İslam’a dönüşümüm” başlığıyla hikâyesini paylaşan Davies, “İslâm'a geçmeden önce, zamanının çoğunu normal işleri yaparak geçiren sıradan bir İngiliz kızıydım. Ancak üniversiteye gittiğimde birçok Müslüman arkadaş edindim. Haberlerde olumsuzluğu gördüğüm için Müslümanları sosyal çevremde bulundurmak konusunda oldukça endişeliydim. Ama yeni Müslüman arkadaşlarım çok olumluydu, bana hep barışla baktılar” dedi.

YAŞANTISININ YANLIŞ OLDUĞUNUN FARKINA VARDI

Eskiden eğlence mekanlarına giderek alkol aldığını ve bunun yanlış olduğunun farkına vardığını belirten Stacey Davies, “İçimde bir boşluk hissediyordum ama ne olduğunu bilmiyordum. Müslüman olmayan diğer arkadaşlarım gibi ben de sadece erkeklerin dikkatini çekmeye çalışıyordum. Bizi kullanan erkekler için hep ağlardık ama Müslüman arkadaşlarım bu meseleleri hiçbir zaman yapmazdı.  Onların onur ve haysiyetleri harikaydı.  Müslümanların giyinme biçimleri beni İslâm'a sürükledi. İslam’ın, namusa ve onura önem verdiğini, evlilik dışı ilişkilere karşı çıktığını izlediğim videolarla öğrendim. Müslüman arkadaşlarım mütevazı giyimlerinde çok zarif görünüyordu. Kıyafet tercihlerini erkeklere beğendirmek için yapmıyorlardı. Bunu gördükçe ben de bu özgürleşmeye sahip olmak istedim. Bu yüzden daha mütevazı giyinmeye başladım” ifadelerini kullandı.

‘MÜSLÜMAN ARKADAŞLARIMDAN ETKİLENDİM’

Müslüman arkadaşlarından etkilendiğini ve Kelime-i Şehadet getirerek İslâm’a geçtiğini belirten Stacey Davies “Müslüman arkadaşlarımın günde 5 kez dua ettiğini ve Allah’a teslim olduğunu gördüm. Bu beni çok etkiledi. Ben de dua ettim ve Allah'tan bana İslam'ın doğru din olup olmadığını göstermesini rica ettim.  O gün alışverişten sonra kartım çekmedi ve Müslüman bir hanım benim yerime ödeme yaptı.  Bundan sonra Kelime-i Şehadet getirmeye karar verdim. Genel olarak ailem bu konuda çok mutlu olmasa da seçimimden çok memnunum. Bu süreçte bana verdiğiniz sevgi ve yoğun destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizi ailem kadar seviyorum” şeklinde konuştu. Twitter üzerinden çok sayıda takipçisi tarafından tebrik edilen genç kız, destek mesajı gönderenlere teşekkür etti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ