İngiltere’de koronanın bir varyantı daha tespit edildi!

İlk önce Brezilya'da tespit edilen koronavirüs varyantının Birleşik Krallık'ta da görüldüğü ortaya çıktı.
İngiltere’de koronanın bir varyantı daha tespit edildi!

Üç vakaya İngiltere'de rastlanırken üç vaka da İskoçya'da görüldü. İngiltere'de uzmanlar, pozitif çıkan başka bir test sonucunun da varyantla ilgili takibini sürdürüyor.

İskoç hükümeti, üç vatandaşının ülkeye Brezilya'da Paris ve Londra aktarmalarıyla geldiğini duyurdu.

DİĞER YOLCULAR DA TAKİP EDİLİYOR

İngiltere'de tespit edilen ilk iki varyant vakası, otel karantinası kuralının yürürlüğe girmesinden beş gün önce, 10 Şubat'ta Brezilya'dan ülkeye dönen bir kişinin yaşadığı hanede görüldü.

Güney Gloucestershire'da aynı evde yaşayan diğer 2 kişinin koronavirüs testi de pozitif çıktı ancak bu vakaların varyantla ilgili olup olmadığı üzerindeki çalışmalar henüz neticelendirilmedi.

İngiltere Halk Sağlığı Merkezi (PHE), Sao Paulo'dan Zürih aktarmasıyla Londra'ya yapılan aynı uçuştaki diğer yolcuların da takip edildiğini bildirdi.

Ülkede tespit edilen üçüncü vakanın ise bu iki kişiyle bağlantısı yok. Ancak bu kişinin nerede olduğu henüz bilinmiyor. PHE, kişinin kaydının henüz tamamlamadığını, bu nedenle ayrıntıların henüz mevcut olmadığını söyledi.

Güney Gloucestershire'da test sayıları da artırılıyor. Yetkililer, semptom göstermeyen kişilere de test yaptırma çağrısında bulundu.

İskoç hükümeti ise söz konusu üç kişinin testlerinin ev karantinalarında pozitif çıktığını söyledi.

Hem PHE hem de İskoç hükümeti, ile benzer mutasyonlara sahip Brezilya varyantını endişe kaynağı olarak tanımladığını söyledi.

DAHA BULAŞICI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

İlk olarak Japonya'dan Brezilya'nın kuzeyine seyahat eden bir kişide görülen P1 olarak adlandırılan bu varyantın daha bulaşıcı olduğunu düşünülüyor.

Mevcut koronavirüs aşılarının da bu varyanta karşı etkili olamayacağı yönünde bazı endişeler var. Ancak İngilitere Ulusal Sağlık Servisi'nde (NHS) görev yapan Prof. Stephen Powis, aşıların kolaylıkla uyarlanabileceğini söylüyor.

PHE'den Dr. Susan Hopkins ise Birleşik Krallık'ın varyantları ve mutasyonları tanımlamada diğer birçok ülkeden daha ileri olduğunu ve bu nedenle hızlı hareket edebildiğini söyledi.