İnsan sağlığı için önemli... Meram'da bu saatlere dikkat!

Konya'da Meram Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte başladığı ilaçlama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Rahat ve sağlıklı bir yaz dönemi için larva ve uçkun ile mücadeleye yoğun bir şekilde başlayan Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarına tüm yaz boyunca etkin bir şekilde devam edecek. Bu nedenle ilaçlama yapılan saatlerde araçlardan ve ilaçlanan bölglerden uzak durulması insan sağlığı açısından önem arz ediyor.
İnsan sağlığı için önemli... Meram'da bu saatlere dikkat!

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşere ve sinekle mücadelesinde mayıs ayında başladığı larva ilaçlamalarından sonra şimdi de uçkun ile mücadelesine start verdi. Ekipler, haşere ve sineklerin üreme kaynağı olan su kanalları, havuzlar, su birikintileri, organik atıkların bulunduğu yerler, çöp konteynerleri, gübrelikler, pazar yerlerindeki ilaçlama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

LARVA İLAÇLAMALARIYLA BAŞLAYAN MÜCADELE UÇKUN İLAÇLAMALARI İLE DEVAM EDİYOR

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Meram’ın daha sağlıklı ve daha rahat bir yaz mevsimi geçirmesi adına ilaçlamalara sık periyotlarla devam edildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada; “Haşerelerin üreme kaynağı olan alanlar başta olmak üzere ilçenin tamamında tüm yaz boyunca hassas ve titiz bir çalışma yürütülecektir. Bu çalışmalar, larvaların bulunduğu ve haşerelerin üreme kaynaklarının olduğu yerlerde mayıs ayı itibariyle başlatılmıştı. Ekiplerimiz ayrıca, ilçe genelindeki çöp bidonları, konteynerler, pazar yerleri, temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp toplama araçlarını da ilaçlamakta ve dezenfekte çalışmalarına da aralıksız devam etmektedir. Bu mücadeleyle, mahallelerimizin tamamında yaz mevsimi boyunca hemşehrilerimizin rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesi sağlanacaktır” denildi.

MERAM'DA BU SAATLERE DİKKAT

Yapılan açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi; “Haşere ile mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen biyosidal ürünleri kullanılmaktadır. Ancak, uçkun ilaçlamasında kullanılan ilaçlar haşereler için zehirli olduğu gibi insanlar içinde tehlike oluşturabilmektedir. Bu nedenle ilaçlama esnasında araçlardan ve ilaçlanan bölglerden uzak durulması insan sağlığı açısından fayda arz etmektedir. İlaçlama çalışmalarımızı, U.L.V. cihazı ile sabah 06.00-10.00, akşam 18.00-22.00 saatleri arasında periyodik olarak sürdürüyoruz.”

Etiketler :