İnsan Vakfı'ndan Doğu Guta için yardım kampanyası

İSTANBUL (AA) - İnsan Vakfı, Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki Doğu Guta'ya yardım ulaştırmak için kampanya başlattı.Vakıftan yapılan açıklamada,...
İnsan Vakfı'ndan Doğu Guta için yardım kampanyası

İSTANBUL (AA) - İnsan Vakfı, Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki Doğu Guta'ya yardım ulaştırmak için kampanya başlattı.

Vakıftan yapılan açıklamada, kuşatma altındaki Doğu Guta'da, hayatta kalan sivillerin güvenli bölgeye nakledilmeye başlandığı belirtildi.

Bu bölgeye yardım ulaştırmak için İnsan Vakfı'nın harekete geçtiği vurgulanan açıklamada, vakfın internet adresinden ve iletişim numarasından yardım yapılabileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, "Son 7 yıldır, tüm dünyanın gözü önünde Suriyeli kardeşlerimiz katledildi. Her gün bombalar ve çeşitli işkencelerle kadın, yaşlı, çoluk, çocuk binlerce sivil öldürüldü. Bu bombardımanların en ağırı belki de Doğu Guta'da yaşandı. Bir türlü yardım koridorları açılamayan Doğu Guta'ya nihayet ulaşıldı ve insanlar güvenli bölgelere taşınmaya başlandı. İnsan Vakfı olarak, güvenli bölgede çadırlara yerleştirilen aileler için ilk etapta gıda ve hijyen paketleri hazırlıyoruz. Bölgede ihtiyaç hem çok acil hem de çok büyük." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: