İnsan Vakfından İdlib'e yardım malzemesi

İSTANBUL (AA) - İnsan Vakfı, ramazan çalışmaları kapsamında, Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahiplerine bir tır insani yardım malzemesi gönderdi....
İnsan Vakfından İdlib'e yardım malzemesi

İSTANBUL (AA) - İnsan Vakfı, ramazan çalışmaları kapsamında, Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahiplerine bir tır insani yardım malzemesi gönderdi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, İnsan Vakfı, ramazan ayı dolayısıyla rejim güçlerinin sivillere yönelik yaptığı saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına göç eden İdlib halkına gıda, giyim ve barınma yardımları ulaştırdı.

Bir tır dolusu insani yardım malzemesi Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirilerek bölge halkına dağıtılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, zor durumda olan İdlib halkının ramazan ayında da yanlarında olduklarını belirtti.

Gün geçtikçe olayların şiddetlendiği ve sefaletin arttığı Suriye'ye 1 tır yardım insani yardım malzemesi gönderdiklerini aktaran Akta, "Gıda kolisi, karton bardak, bebek maması, ayakkabıdan oluşan yardım malzemelerini Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gidecek. Suriye'ye gönderdiğimiz insani yardım tırımız tampon bölgede Suriyeli araçlara aktarılarak mazlum halka dağıtılmak üzere saldırıların devam ettiği iç bölgelere doğru yola çıkacak." ifadelerini kullandı.

Aktaş, savaşın başladığı günden bu yana, yurt içi ve yurt dışından yapılan yardımları Suriye'nin hemen her bölgesine ulaştırdıklarını, bu yardım malzemelerinin de Halep, Hama, Humus gibi çatışmaların devam ettiği bölgelerdeki Suriye halkına dağıtılacağını kaydetti.

Hayırseverler, kampanyaya "Suriye" yazıp 1471'e SMS göndererek 10 lira, daha fazla miktarda katkı yapmak isteyenler ise vakfın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine "Suriye" koduyla bağışta bulunabilecek.

Kaynak: