İnsan Vakfı'ndan imam hatip ortaokuluna mescit

İnsan Vakfı, "Mescitsiz Okulumuz Kalmasın Projesi" kapsamında Sultangazi Melahat Öztoprak İmam Hatip Ortaokulu'nda yaptırdığı 29. mescidi ibadete açtı
İnsan Vakfı'ndan imam hatip ortaokuluna mescit

İSTANBUL (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi kurumlarından İnsan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma (İnsan) Vakfı tarafından ''Mescitsiz Okulumuz Kalmasın Projesi" kapsamında, Sultangazi Melahat Öztoprak İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan mescit yapılan törenle ibadete açıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, öğrenciler ilahi okudu.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Sekteri Mehmet Bulayır, burada yaptığı konuşmada, vakfın 29. mescidini açtığını belirterek, mescidin açılmasındaki katkılarından dolayı bağışçılarına teşekkür etti.

Kudüs'ün İslam'ın ilk kıblesi olduğunu anımsatan Bulayır, ''Geçmiş zamanlarda şu anda olduğu gibi Kudüs işgal altındayken bir marangoz 'Kudüs için ne yapabilir' diye düşünür ve bir minber yapar. Daha sonra 7 yaşındaki Selahaddin Eyyubi bunu duyar. Yıllar sonra Selahaddin Eyyubi Kudüs'ü fethettiğinde o minberi getirir, Kudüs'e koyar. Biz de 'İslam için ne yapabiliriz' diye düşünmeliyiz. Bu mescit bunun için açıldı. İnşallah sizlerin içinden de bir Selahaddin Eyyubi çıkacak.'' diye konuştu.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir ise mescidin içinde bir kütüphane de olduğunu belirterek, öğrencilerin burada hem ibadetlerini yapabileceklerini hem de kitap okuyabileceklerini söyledi.

Okul müdürü İsmail İlyas Özer de yaklaşık bir yıldır güzel bir mescit ortaya çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, mescidin açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mescidin açılmasında katkısı olan hayırseverlere teşekkürlerini ileten Özer, öğrencilerden hayırseverler için dua etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından mescidin açılış kurdelesi kesildi ve cuma namazı kılındı.

Programa, İlçe Müftüsü Abdullah Yılmaz, öğrenciler ve velileri katıldı.




Kaynak: