İnsan Vakfı'ndan ortaokula iki mescit

"Mescitsiz Okulumuz Kalmasın Projesi" kapsamında 15 Temmuz şehidi Ümit Yolcu'nun adını taşıyan okulda yaptırılan iki mescit ibadete açıldı
İnsan Vakfı'ndan ortaokula iki mescit

İSTANBUL (AA) - İnsan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma (İnsan) Vakfı tarafından ''Mescitsiz Okulumuz Kalmasın Projesi" kapsamında, Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu'nda yaptırılan iki mescit açıldı.

İnsan Vakfı'nın aracılığıyla Betigül Eren'in, annesi merhume Necla Gülseren Eren hayrına yaptırdığı mescitlerin açılışı, Kur'an tilavetiyle başladı.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, burada yaptığı konuşmada, imam hatip okullarında mescidin en önemli ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkati çekerek, mescidin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Canbaba, ''Bizim güzel ahlaklı, iyi yetişmiş, vizyonu olan, Avrupa'daki çocuklarla yarışabilecek gençlere ihtiyacımız var.'' dedi.

İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş da proje kapsamında birçok ortaokul ve lisede mescitler yaptıklarını ve talepte bulunan her okula mescit yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Şehit Ümit Yolcu'nun annesi Müzeyyen Yolcu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun adını taşıyan okulda mescit açıldığı için çok sevindiğini dile getirerek, ''Vesile olanlardan Allah razı olsun. Oğlumun adını taşıyan bu okulda mescitlerin açılması acımızı dindiriyor. Oğlumun adı ölümsüz oluyor. Allah devletimizi, milletimizi başımızdan eksik etmesin.'' diye konuştu.

Baba Hacı Sadık Yolcu da oğlunun adını taşıyan okula her zaman geldiklerini belirterek, okulda mescit açıldığı için memnun olduğunu ifade etti.

Programda, okul öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci ilahi okudu.

Konuşmaların ardından açılışan katılanlar mescitleri gezdi.

Programa, İnsan Vakfı Müdürü ve Mescit Projesi Yapım Koordinatörü Ercan Sarı, okulun öğretmenleri ve öğrenciler de katıldı.




Kaynak: