İnternet Hız Testi

İnternet Hız Testi
İnternet Hız Testi

 

İnternet bağlantısının anlık hızının hangi boyutta olduğunu tespit eden uygulamaya denir.  Aynı zamanda yapılan test internet bağlantısının verimini bağlantının kalitesini de ortaya koymaktadır.

Bağlantının hızı servis sağlayıcılarının sunduğu hizmetin kalitesine bağlı olduğu gibi dış etmenlere de bağlı olabilmektedir. Kablo ve modem kontrolü yapılarak periyodik aralıklarla yapılan test bağlantının kalitesini ve hızını gösterir. Servis sağlayıcılarının taahhüt ettikleri internet hızının olup olmadığını yapılan test sonucu ile bilinmektedir. Yine test ile bağlantının dosya indirme ve yükleme hızları da görülebilmektedir.

kolay yapılan bir işlemdir. Test yapan bir uygulama üzerinden gerçekleştirilecek olan işlemden sağlıklı verim alınabilmesi için önce dış etmenler kontrol edilir. İnternetin bağlantı kabloları ve modem kontrolden geçirildikten sonra bilgisayara bağlı olan cihazlar kapatılır. Bilgisayarda bulunan açık programların da kapatılması hız testinin sağlığı açısından gereklidir.

Test başlatıldığında işlemi gerçekleştiren uygulama merkezi ilk olarak bulunulan konumu belirler, sonrasında ise en yakın sunucuyu tespit eder. İşlem merkezi bağlantını hızını tespit edebilmek için tespit ettiği sunucuya sinyal gönderir ve yanıt beklenir. Sinyalin gönderilmesi ve alınan yanıtın hızı ve süresi birlikte hesaplanarak bağlantının hızının ne kadar olduğu tespit edilir.

Test yapılırken bağlantının hızı hesaplanmasının ardından kalitesi ve dosya indirme süresi de hesaplanmaktadır. İşlem merkezi tespit ettiği sunucudan parçalar halinde veri indirmeye başlar. İndirilen verinin boyutu ve bilgisayara yüklenme süresi birlikte hesaplanarak bağlantının download hızı bulunur. 

İnternet hız testi için web sayfamızı ziyeret edebilirsiniz: https://www.hiztesti.me