İPhone’de bilmediğiniz 7 gizli özellik!

Milyonlarca kişinin kullandığı iPhone model telefonlarda yer alan birçok gizli özellik bulunuyor. Bazı insanlar bu özellikleri bilirken, birçoğu ise bilmiyor. İşte iPhone’nin hayat kurtaran 7 özelliği.
İPhone’de bilmediğiniz 7 gizli özellik!

Milyonlarca kişinin kullandığı iPhone model telefonlarda yer alan birçok gizli özellik bulunuyor. Bazı insanlar bu özellikleri bilirken, birçoğu ise bilmiyor. İşte iPhone’nin hayat kurtaran 7 özelliği.

1. Hesap makinesinden rakam silme

Hesap makinesinde herhangi bir rakamı silmek için parmağınızı ekranın üst kısmından sağa veya sola kaydırabilirsiniz.

ekran-goruntusu-2023-03-07-165232.png

2- Ekran Görüntüsü Almak için Telefonun Arkasına Dokunun

iPhone 14’lerde ekran görüntüsü almak için iPhone’un arkasına iki veya üç kez dokunmanızın yeterli olduğu harika bir özellik bulunuyor. Bu özellik erişilebilirlik ayarlarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

“Ayarlar”ı açın.

“Erişilebilirlik” seçeneğini seçin.

“Dokunma”yı seçin.

Bir sonraki ekranın altında “Geri Dokunma”yı seçin.

“Çift Dokunma”yı ya da “Üçlü Dokunma”yı seçin ve listeden ekran görüntüsü alma işlevini seçin. Artık telefonun arkasına iki kez ya da üç kez dokunduğunuzda ekran görüntüsü alabilirsiniz.

3. Birden fazla fotoğrafı tek seferde seçme

Herhangi bir uygulamadan başka bir uygulamaya birden fazla fotoğraf aktarmak istediğinizde, fotoğrafa 3 saniye basılı tutup ve titreşimi algıladığınızda parmağınızı ekranın başka bir kısmına sürükleyerek, başka bir parmağınızla da diğer fotoğrafları seçebilirsiniz. Fotoğrafların seçili olduğu parmağınızı uygulamalar arasında kaydırarak da bunları başka bir uygulamaya taşıyabilir veya iPhone'un fotoğraflar uygulamasına ekleyebilirsiniz.

4. Resimdeki yazıları kopyalayabilme

iOS 15'ten itibaren, kamera uygulamasına girip vizörü herhangi bir yazıya tutarak, sağ alt köşede beliren metni tara düğmesine basarak resimdeki yazıları kopyalayabilirsiniz. Ancak bu özelliği kullanabilmek için önce Ayarlar > Genel > Dil ve Bölge adımlarını izleyip canlı metin özelliğini aktif hale getirmelisiniz.

apple-iphone-larin-bilinmeyen-gizli-ozelliklerini-paylasti142987-55.jpg

5. Tek dokunuşla albümdeki ilk fotoğrafa gidebilme

Fotoğraflar uygulamasında bir albümdeki ilk fotoğrafa atlamak için ekranın en üstüne dokunabilirsiniz.

6. Hayat kurtaran boşluk tuşu

iPhone kullanıcılarının deneyimini artıracak bir diğer özellik de boşluk tuşunda gizli. Telefonda bir metin yazarken yapılan yazım hatasında o bölümü düzeltmek için tıkanıldığında istenilen yer seçilemeyebiliyor. İşte tam burada boşluk tuşu devreye giriyor. Klavyede yer alan boşluk tuşuna basılı tutarak yanlış yazılan bölüm kolayca seçilebilir ve hızlıca metninizi yazmaya devam edebilirsiniz.

iphone-bilinmeyen-ozellikleri.jpg

7. iPhone’da belgeleri ve fotoğrafları tek bir sürükleme ile gönderin

Örneğin Fotoğraflar’dan Mesajlar’a bir fotoğraf ya da video göndermek istiyorsunuz, tutup sürüklediğinizde uygulamalar arasında geçişi rahatlıkla yapabileceksiniz. Fotoğraflar uygulamasını açın ve en son fotoğraflarınızı görüntüleyin. Tam ekran açmak için bir resme dokunmayın; bunun yerine parmağınızı fotoğrafın üzerine koyun ve parmağınızı ekranda sürüklemeye başlayın. Küçük resim fotoğrafların geri kalanı üzerinde gezinmeye başladığında parmağınızı kaldırmadan Mesajlar uygulamasına geri dönün. Küçük resimde, parmağınızı kaldırabileceğinizi gösteren artı işaretini de içeren yeşil bir daire göreceksiniz ve fotoğraf, metin alanına yerleştirilerek gönderilmeye hazır hale gelecek. Aynı yöntemi Dosyalar uygulamasından e-postanıza belge eklemek için de kullanabilirsiniz.

Etiketler :