Irak plakalı cipe saldırıda ölü sayısı 5'e çıktı

Mardin'in Artuklu ilçesinde hareket halindeki Irak plakalı cipe düzenlenen silahlı saldırıda yaralanıp Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ahmed Jalaladeen İbrahim de kurtarılamadı. Ölü sayısı 5'e çıkarken, İbrahim'in cenazesi otopsi için morga götürüldü.
Irak plakalı cipe saldırıda ölü sayısı 5'e çıktı

Otopsi işlemlerinin ardından İbrahim'in cenazesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilecek, orada bekleyen 4 cenazeyle birlikte yakınlarına teslim edilip Irak'a götürülecek. Ölenlerin yakınlarının hastanedeki bekleyişi sürüyor.

Irak plakalı cipe saldırıda ölü sayısı 5'e çıktı

ŞÜPHELİLER KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

Olayla ilgili gözaltına alınan M.Ş., F.A., A.Y. ve A.K.'nin, emniyetteki işlemleri devam ediyor. Haklarındaki iddiaları reddettikleri belirtilen şüphelilerin, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarından tespit edildikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin adreslerinde de aramalar yapılıyor.

5 kişinin son görüntüsü ortaya çıktı

Öldürülen 5 Irak vatandaşından bir tesisteki son görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, dün gece Artuklu-Nusaybin kara yolunun Yeniköy mevkiinde meydana gelmişti. Saldırıda, cipte bulunan Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69), Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) hayatını kaybetti.

mardinde-oldurulen-5-kisinin-son-goruntusu-ortaya-ciktii.jpg

Ölenlere ait güvenlik kamerası ortaya çıktı. Şahısların bir tesise girip yemek yedikten sonra 23.43'te ayrıldığı, ölenlerden biri kadın, engelli bir erkek ve uzun boylu bir erkeğin görüntülere yansıdığı öğrenildi.

Öte yandan, Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada; olay ile ilgili olarak yapılan soruşturmada olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli 4 şüpheli şahıs Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Şüphelilerin gözaltı işlemleri devam ediyor.

Irak plakalı cipe saldırıda ölü sayısı 5'e çıktı

Irak plakalı cipe saldırıda ölü sayısı 5'e çıktı

Etiketler :