Irak'ta seçimler Nisan 2014'de yapılacak
Irak hükümeti, parlemento seçimlerinin 30 Nisan 2014'te yapılacağını açıkladı.
Irak hükümeti, parlemento seçimlerinin 30 Nisan 2014'te yapılacağını bildirdi.
Karar, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, tedavisi için yurt dışında olması nedeniyle yardımcısı Hudayr el-Huzai tarafından açıklandı.
Huzai'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Genel seçimlerin, 30 Nisan 2014'te yapılmasını öngören kararname, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hudayr el-Huzai tarafından onaylanmıştır" denildi.
Öte yandan, siyasi gruplar arasında meydana gelen ihtilaflar nedeniyle henüz yeni bir seçim yasasının hazırlanamadığı belirtildi.
Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi, parlementodaki gruplar, yeni bir seçim yasası üzerinde ittifak edemezlerse hali hazırdaki yasanın esas alınacağını dile getirdi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, konuyla ilgili daha önce yapmış olduğu açıklamada, yeni bir seçim yasası üzerinde uzlaşı sağlanamadığı takdirde seçimleri boykot edeceklerini söylemişti.
Bakmadan Geçme
Konya’da bugün vefat edenlerin isimleri açıklandı (26 Ocak 2026)
2 günlük bebeğin şüpheli ölümü...Aile büyük şok yaşadı
Feci iş kazası... Bakımını yaptığı otobüsün altında kalan tamirci can verdi
Kampüsten mahalleye iyilik sağlık hareketi: Selçuk Üniversitesi akademisyenleri Alibeyhüyüğü'nde
Kritik maçta verilmeyen 4 kırmızı kart: Konyaspor tepkili
Konya Heyetinden Bakan Güler’e kritik ziyaret