1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Iran: Sve više djece zaraženo koronavirusom
Iran: Sve više djece zaraženo koronavirusom

Iran: Sve više djece zaraženo koronavirusom

Djeca zaražena koronavirusom smještena su na posebnom odjelu bolnice Ali Asgar u Teheranu

A+A-

Novim tipom koronavirusa koji je odnio mnoge živote širom svijeta mogu biti zaraženi svi, uključujući djecu, pa čak i bebe, što opovrgava široko rasprostranjeno mišljenje da je ova grupa ”imuna” na virus, javlja Anadolu Agency (AA).

Slični podaci pristižu i iz Irana, gdje je u porastu broj zaraženih koronavirusom, a medicinsko osoblje u Dječijoj bolnici Ali Asgar u Teheranu, nastavljaju neumorno raditi i pružati pomoć mališanima. Djeca kojima je potvrđena zaraza COVID-19, smještena su na posebnom odjelu.

Glavna medicinska sestra Soraya Shojaee navodi kako zaraza koronavirusom biva potvrđena kod polovice djece koja zbog sumnje na virus dolaze u bolnicu. Dodala je i kako škole trebaju ostati zatvorene.

U Iranu je od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa u posljednja 24 sata preminulo 140 osoba, odnosno ukupno 23.453.

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Irana saopćila je kako je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 140 osoba, a potvrđeno je 2.705 novih slučajeva zaraze.

Lari je navela kako je time broj umrlih povećan na 23.453, a zaraženih 407.353.

Stanje 3.811 zaraženih je teško, a od bolesti su se do sad oporavile 349.984 osobe.

Na prisustvo koronavirusa obavljeno je 3.613.891 testiranje.

Broj novozaraženih u Iranu 31. augusta je opao na 1.642, a preminulih 1. septembra na 101. Zbog obilježavanja vjerskih aktivnosti u Iranu došlo je do novog porasta broja zaraženih i umrlih od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa.

Lari je početkom septembra kazala kako se posljedice kretanja ljudi i ostvarivanje kontakata kada je riječ o zaraženima, osjećaju dvije sedmice kasnije, a smrtni slučajevi između četiri i šest sedmica.

HABERE YORUM KAT