"İş Hayatında Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Konferansı"

AB ve Türkiye Cumhuriyeti Yerel STK'lar Hibe Programı desteğiyle 15 Kasım'da Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenecek konferansta, ekonomik ve sosyal yaşamda kadınların karşılaştığı cinsiyete dayalı eşitsizlikleri aşmanın yolları tartışılacak
"İş Hayatında Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Konferansı"

İSTANBUL (AA) - Etiler Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği tarafından "İşte Eşitlik-Uçuruma Köprü Kuran Kadınlar: İş Hayatında Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Konferansı" 15 Kasım'da Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Yerel STK'lar Hibe Programı desteğiyle 15 Kasım'da Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek konferansta, ulusal ve uluslararası birçok konuşmacı yer alacak.

Ekonomik ve sosyal yaşamda kadınların karşılaştığı cinsiyete dayalı eşitsizlikleri aşmanın yollarının tartışılacağı konferansta, kadınların işe girerken, terfi ederken ve ücretleri belirlenirken karşılaştıkları sorunlar, engeller ve haksızlıklar ele alınacak, hem Türkiye'deki hem de farklı ülkelerdeki örnek uygulamalar ve başarı öyküleri gündeme taşınacak.

Konferansta, Avrupa Soroptimist Federasyonu (SIE) Başkanı, Eğitim ve Yeterlilikler Akademisi'nin (Academy for Training and Competences) kurucusu ve Üst Yöneticisi Anna Wszelaczynska, Polonya'daki cinsiyet eşitliğine ilişkin gelişmeleri ve SIE'nin iş dünyasındaki bu alana yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları aktaracak.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Üyesi ve Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem ise konferansta yapacağı "İş Yaşamında Fırsat Eşitliği Modeli" başlıklı konuşmasında, KAGİDER'in cinsiyet eşitliği adına yürüttüğü projeler ve faaliyetler hakkında bilgi verecek.

Royal Investment Company Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Soroptimist Federasyonu Savunuculuk Özel Temsilcisi Elizabeth Otieno Nyadwe ise Kenya'daki çalışma hayatında cinsiyet eşitliğine yönelik yürüttüğü projeleri anlatacak.

Ruanda'daki kadın hareketinin tanınmış isimlerinden biri olan, uzun yıllardır kadınlar, çevre ve yoksulluk konularında gönüllü çalışmalar yürüten Appoline Kangabire de Ruanda'da savaş nedeniyle erkeklerin çalışma hayatındaki hakimiyetinin azalmasıyla doğal olarak sorumluluk alan kadınların ilham veren hikayelerini katılımcılarla paylaşacak.

İzlanda Meteoroloji İdaresi Genel Müdür Vekili ve Finans ve İdari İşler Direktörü Hafdis Karlsdottır da İzlanda'da ve Avrupa genelinde kadınların çalışma hayatındaki kariyer tercihleri ve cinsiyet eşitliği konularında yaptığı projeleri katılımcılara anlatacak.

- Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturma hedefi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Etiler Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı Melek Berkem, konferansla toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin kalkınmasındaki en önemli yapı taşlarından biri olan kadınların, iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğine inandıklarını ifade eden Berkem, konferansta kadınların iş hayatındaki konumlarını güçlendirmenin ve özellikle teknik uzmanlık gerektiren işler ile tepe yönetimlerde kadın istihdamını artırmanın yollarını tartışacakları kaydetti.



Kaynak: