İş yerlerinin bir haftalık kazancını Mehmetçiğe bağışlayacak

Eyüpsultan'da kendisine ait iki büfede mısır ve cips satan esnaf, elde edeceği bir haftalık geliri Mehmetçik Vakfına bağışlayacak - Fırat Kalkanı Harekatı'nda da aynı hassasiyeti göstererek Mehmetçik Vakfına bağışta bulunan ve kendisine TSK Güçlendirme Va
İş yerlerinin bir haftalık kazancını Mehmetçiğe bağışlayacak

İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Eyüpsultan'da duyarlı bir esnaf, iki dükkanının bir haftalık gelirini Mehmetçik Vakfına bağışlayacak.

İdlib'de Türk askerinin şehit edilmesinden derin üzüntü duyan Mehmet Varlık, Mehmetçiğe destek olma kararı aldı. Varlık, Eyüpsultan meydanındaki süt mısırı ve cips satışı yapılan iki büfesinin bir haftalık gelirini Mehmetçik Vakfına verecek.

Pazartesi her iki iş yerine, "Bir haftalık gelirimiz Mehmetçik için" yazısı asan Varlık, pazar akşamına kadar sağlayacağı kazancı, Mehmetçik Vakfının banka bağış hesabına gönderecek.

Varlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada her şartta devletin safında durmaktan onur duyduğunu belirterek, Fırat Kalkanı Harekatı sürecinde de benzer bir çalışma başlattığını, 5 bin liranın üzerindeki 7 günlük kazancını Mehmetçik Vakfına bağışladığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından 2018 yılında kendisine verilen Bronz Madalya Beratını iş yerine asan Varlık, "Vatan için ne yapabilirim" şuuruyla hareket ettiğini ifade etti.

- "Birlik olalım ve hep beraber bir şeyler yapalım"

Türkiye'nin bekasını önemsediğini ve ülkesine desteğini sloganların ve söylemlerin ötesine taşımak için elini taşına altına koyduğunu dile getiren Varlık, "Sen, ben fark etmez. Herkes elinden geleni karınca misali yapsa bizim önümüzde kimse duramaz. Caddede slogan atmak, olanları kınamak yetmiyor. Birlik olalım ve hep beraber bir şeyler yapalım. Ülkenin bekasını tehdit edecek her koşulda devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olalım." dedi.

Varlık, milli duyguları yoğun yaşadığını ve yardımsever biri olduğunu dile getirerek, "Şuradan birisi gelse, 'bir şeyim yok' dese, çıkarır olanı veririm. Bir genç gelir, 'ağabey harçlığım yok, der' çıkarır veririm. Yapım gereği böyleyim, ailemden öyle terbiye aldım." ifadesini kullandı.

- Vatandaşlar da çalışmaya destek verdi

Vatandaşlardan kampanya vesilesiyle olumlu tepkiler aldığını aktaran Varlık, şunları kaydetti:

"Mesela, bir teyzemiz vardı. Tekerlekli sandalyeyle geldi, yanında kızları vardı. Yazıya baktı, 'oğlum bir bardak mısır verir misin?' dedi. Ufak mısır aldı, ufak mısır 4 lira. 50 lira verdi. Abla bozuk yok dedim. 'Üstü kalsın, mısırı yemek için vermiyorum, bağış için veriyorum' dedi. Öyle olan insanlar da var. Mesela, su alıyor 10 lira bırakıyor, böyle olan da var. İnsanlar bu konuda hassasiyet gösterdikçe hoşuma gidiyor. 'Ben de varım' dediklerinde mutlu oluyorum. Para geliyor geçiyor, para vasıta zaten. 10 dairen olsa birinde oturuyorsun. Bankada çuvalla paran var ama cebindeki parayı yiyebiliyorsan yiyorsun, hepsini yiyebilecek halin yok yani. Onun için ölümlü dünyada faydalı birey olmak gerektiğini düşünüyorum."

Hayırsever vatandaş Mehmet Varlık, devleti ve huzuru olmayan bir ülkede ticaret yapılamayacağını, insanların yaşamlarını sağlıklı ve mutlu şekilde sürdüremeyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada Mehmet Varlık'a, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından verilen beratta, "Milli harp sanayimizin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması, harp silah, araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle, tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin savaş gücünün arttırılmasına katkıda bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yapmış olduğunuz ve Türk Ulusu ile Silahlı Kuvvetlerimiz arasındaki gönül bağının en güzel örneğini teşkil eden maddi ve manevi desteğinizden ötürü Vakfın bir şükran nişanesi olarak Bronz Madalya sunulmuştur." ifadeleri yer alıyor.

Kaynak: