İŞKUR kampüste öğrencilerle buluştu

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere Konya’nın tanıtılması, öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ÜNİ101FEST-Hoş Geldiniz etkinliklerine stant açarak katıldı.
İŞKUR kampüste öğrencilerle buluştu

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere Konya’nın tanıtılması, öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ÜNİ101FEST-Hoş Geldiniz etkinliklerine stant açarak katıldı. 4 gün süren etkinliklerde Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü standı çok sayıda öğrenci tarafından ziyaret edildi.  Stantta İŞKUR’un gençlere yönelik eğitim, iş kulübü, istihdam ve danışmanlık hizmetleri ile öğrencilerin Kuruma nasıl kayıt olabilecekleri hakkında yöntem desteği verildi.

UZMAN İŞ GÜCÜ ARTIK DAHA DEĞERLİ

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, ÜNİ101FEST-Hoş Geldiniz etkinliklerine katılarak, stantları tek tek ziyaret etti. Öğrenci kulüplerinin temsilcileri ile de görüşen İl Müdürü Emrah Keleş yaptığı açıklamada; “Eğitimini tamamlayıp iş hayatına atılmayı düşünen gençler, kariyer planlamasına nereden nasıl başlayacaklarına dair birçok soruyla karşılaşmaktadır. Mezun olduktan sonra nerede ve ne şekilde çalışılacak olması her gencin zihninde yer almaktadır. Her ne olursa olsun hiçbir şey için geç sayılmaz kariyer hedefini belirlemek için sadece kendinizi tanımanız ve doğru bir hedefe yönelmeniz yeterlidir. Artık günümüz her işi yapacak işgücünün değil alanında uzman olmuş işgücünün önem kazandığı bir gündür. Bugünkü hayat şartları içerisinde, unutulmamalıdır ki kişinin kendisini emniyetli hissetmesinin yolu, meslekî açıdan sahip olduğu bilgi ve beceri ile doğru orantılıdır.  İŞKUR olarak öğrencilerin; işgücü piyasası, Kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirmesini, işsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktayız.

Ancak artık günümüzde tecrübeler göstermektedir ki; işsizlik gibi çok yönlü bir sorunun etkilerinden gençleri korumak, onların gelecek kaygısı taşımadan, üreterek, kendi hayatlarını inşa etmelerini sağlamak, kamu ve özel kesim ile sosyal tarafları da içine alan topyekûn bir sorumluluk ve mücadeleyi gerektirmektedir. Bu itibarla, kurumsal işbirliğin güzel bir örneğinin sergilendiği bu etkinlik ile başta Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörüne, üniversite yönetimine, katılım sağlayan öğrencilerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor bu tür etkinliklerin artmasını diliyorum” dedi.