İŞKUR Konya öncü oldu çalışanlar takım oldu

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önderliğinde, Konya’da faaliyet gösteren özel sektör işyerleri insan kaynakları yöneticilerinden oluşan “İnsan Kaynakları Platformu” faaliyetlerine başladı. Halen kendi sektöründe söz sahibi olan 504 firmanın insan kaynakları yöneticilerinin bulunduğu platform belirli aralıklarla düzenli olarak etkinlik gerçekleştiriyor.
İŞKUR Konya öncü oldu çalışanlar takım oldu

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önderliğinde, Konya’da faaliyet gösteren özel sektör işyerleri insan kaynakları yöneticilerinden oluşan “İnsan Kaynakları Platformu” faaliyetlerine başladı. Halen kendi sektöründe söz sahibi olan 504 firmanın insan kaynakları yöneticilerinin bulunduğu platform belirli aralıklarla düzenli olarak etkinlik gerçekleştiriyor. Etkinliklerle; işverenlerin işgücü piyasasına ilişkin taleplerinin karşılanması ve güncel gelişmelerden haberdar edilmeleri sağlanarak istihdamın korunması ve geliştirilmesine yardımcı olurken, hukuki gelişmeler takip edilerek alanında uzman kişilerle programlar yapılıyor. Ayrıca yine alanında uzman eğiticilerle insan kaynaklarındaki son gelişmelerin takip edilmesine imkân sağlayan aktif katılımı gerekli kılan programlar da düzenleniyor.

“İŞ HAYATINDA ETKİN TAKIM ÇALIŞMASI” KONUSU İŞLENDİ

Bu yıl 6.sı düzenlenen İŞKUR İK Platformu etkinliğinde “İş Hayatında Etkin Takım Çalışması” konusu işlendi. Eğitimciler Aşkale Çimento Sanayi A.Ş. İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Direktörü H. Yeşim Yılmaz ve Aşkale Çimento A.Ş. İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Müdürü Mine Sungur Koşar’dı. Çalışmayla ilgili açıklama yapan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş,

 “Bilindiği üzere 2019 yılından günümüze kadar etkisini her alanda gösteren koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatının daha az etkilenmesi amacıyla çeşitli önlemler alınmış, destekler verilmiştir. Çalışma hayatı hızlı bir dönüşüm yaşamaktadır. Çalışma hayatında son yıllarda yaşanan dönüşümler ve tartışılan konu başlıkları dikkate alındığında serbest çalışma, bağımsız çalışma ve evden çalışma gibi bir dizi standart dışı çalışma biçiminin iş hayatına girdiği görülmektedir. Çalışma şekli her ne türlü olursa olsun firmaların ayakta kalabilmesi ürettikleri ürünlerin piyasada alıcı bulmasına bağlıdır. Bu ise firmaların rekabet gücü ile yakından ilgilidir. Firmaların rekabet gücü insan kaynaklarının iyi yönetilmesinin etkin bir sonucudur. Günümüzde iş yerleri takım oluşturmanın performans ve verimliliğe olan etkisinin farkına varmış durumdadırlar. Bu nedenle yüksek performanslı takımlar kurma, işyerlerinin yönetsel politikalarında önemli bir yer tutmaktadır.

Takım çalışmalarındaki etkinlik düzeyi, toplam kalite yönetimi çalışmalarının temel dayanaklarından birini oluşturmaktadır. Birbirini tamamlayıcı bir beceri kümesine katkıda bulunabilecek kişilerin istihdam edilmesiyle ya da doğru bir biçimde görevlendirilmesiyle oluşturulması gereken takımlar, üst düzey sorun çözme ve karar alma yetenekleriyle her türlü yönetsel uygulamanın belirleyici unsurları durumundadırlar” dedi.

EMRAH KELEŞ TAKIM ÇALIŞMASININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI

İşyerlerinin yapılanması içinde bu denli hayati öneme sahip olan çalışma birimlerinin etkili bir liderlik anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini ifade eden Keleş, “Çünkü takım çalışmalarında takımın gösterdiği performans, takım üyelerinin gösterdikleri toplam performanstan daha üstündür. Ortaya çıkan bu performans biçimini yönetmek ise geleneksel liderlik anlayışının dar kalıplarının dışına çıkmayı gerektirmektedir. İş yerlerinin daha uzun ömürlü olmaları çalışanların iyi organize olmasına bağlıdır” dedi. İki ayrı etapta gerçekleştirilen programda İK yöneticilerinin oluşturduğu ekipler grup çalışması yaparak belirlenen hedefe ulaşmaya çalıştılar. Ekip çalışmalarına dahil olan İl Müdürü Emrah Keleş takım çalışmasının önemine vurgu yaptı. Eğitimin her aşamasında farklı etkinliklerin olması renkli anların yaşanmasına neden oldu. 

iskur-konya-oncu-oldu-1.jpeg

iskur-konya-oncu-oldu-8.jpeg

iskur-konya-oncu-oldu-4.jpeg