İŞKUR Konya’da psikososyal destek eğitimi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevredeki illerde yaşayan vatandaşları da etkileyen depremden dolayı Konya’daki yurtlarda kalan misafirlere yönelik olarak Konya Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü tarafından başlatılan danışmanlık ve istihdam hizmetleri farklı yurtlarda devam ediyor.
İŞKUR Konya’da psikososyal destek eğitimi

Bu kapsamda vatandaşlara destek olmak için alanında uzman 6’şar kişiden oluşan 3 ekibin saha çalışmaları dönüşümlü olarak sürüyor.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz yaptığı açıklamada, “Bir yandan saha çalışması yürüterek misafirlerimize hizmet sunmanın gayreti içerisinde olurken bir yandan da onları anlamaya çalışmak, destek olmak ve bu günleri birlikte düşünerek ve birlikte hareket ederek aşabileceğimizin verdiği katkı ile hizmet içi eğitimlerimize devam ediyoruz. İki ayrı grupta gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarında saha vazifesi yürüten çalışanlarımıza psikososyal alanda destek programı uygulanmaktadır. Böylece, Psikolojik İlk Yardım ve psikososyal Destek Eğitimi ile deprem afetine maruz kalan misafirlerimize empati yaparak onların içinde bulundukları durumu anlama ve daha nitelikli hizmet sunumunu amaçlamaktayız. Deprem travması sonucu oluşan iş kaybı, mesleki çalışma yapamama gibi sosyoekonomik süreçlerin ortaya çıkardığı etkilerle işsiz kalmanın kişilerde yol açtığı ve literatürde ‘İşsizliğin 7 Evresi’ olarak bilinen olgu kapsamında ‘şok, öfke, inkar, stres ve depresyona girme’ gibi eğilimlerini giderme ve anlama ve hayata olumlu bakış ile gerçekleri kabullenme, olanakları keşfetme ve plan yapma, iş arama sürecine yönelme ve fiilen çalışma hayatına geçiş anlamında alanında uzman iş ve meslek danışmanlarımız afetzedelere ve tüm iş arayanlara destek olmakta ve iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri vermektedirler. Eğitimlerimiz Psikososyal Destek Eğitimi alanında uzman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikososyal İl Koordinatörü ve Psikolojik Danışmanı Naciye Sarı tarafından verilmiştir” ifadelerini kullandı.

iskur-konyada-psikososyal-destek-egitimi-2.jpeg

Etiketler :