İslam tebliği kalbe yumuşaklık veriyor

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu, Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, “Batının İslamofobi Hezeyanı ve İslam’ın Hoşgörüsü” konulu basın açıklamasını gerçekleştirdi.
İslam tebliği kalbe yumuşaklık veriyor

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu, Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, “Batının İslamofobi Hezeyanı ve İslam’ın Hoşgörüsü” konulu basın açıklamasını gerçekleştirdi. Fidan, “İslam’ın tebliğ ve davet metodu kalbe yumuşaklık veren, akla ve ruha hitap eden güzel söz ve yaklaşımdır” dedi

Yeni Zelanda’ da Müslümanların Bayramı olan bir günde, Cuma namazı esnasında, iki camiye yapılan terör saldırısında 50 Müslümanın katledilmesi ve bir o kadar kişinin de yaralanmasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, “Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İslam ve Müslüman düşmanı, Haçlı zihniyetini, bu barbar terörizmi ve destekçilerini kınıyorum” dedi. İslam’ın, sulh, huzur, sağlık, güven ve esenlik olduğunun altını çizen Mustafa Fidan, “İslam’ın tebliğ ve davet metodu kalbe yumuşaklık veren, akla ve ruha hitap eden güzel söz ve yaklaşımdır. Vahşet, şiddet ve terör, İslam’ın vahiy esaslarına aykırıdır. Her türlü terörü, İslam reddeder ve asla kabul etmez. İslam; iyiliği, güzelliği ve barışı emreder, her türlü aşırılığı, kötülüğü ve azgınlığı ise ortadan kaldırmayı hedefler.” diye konuştu.

BÜTÜN İNSANLARI ÖLDÜRMEK KADAR GÜNAH

Batı ve Emperyalist ülke liderlerinin İslam karşıtlığı ırkçı söylemleri terörizm şiddetini ve vahşetini oluşturduğunu kaydeden Fidan, “İslam ve terörü birlikte telaffuz etmek, dalalet, ihanet, ve cehalet içerisindeki art niyetli ırkçı din düşmanlarının hezeyanlarıdır. Yüce Allah kuran- kerimde bir insanı öldürmeyi, bütün insanları öldürmek kadar günah sayan, kargaşa, fitne ve terörizmi de daha büyük günah saymıştır. Bu terör eylemini basit ve kendini bilmez birkaç caninin yaptığı katliam olarak görmek son derece yanlıştır.” şeklinde konuştu.

PLANLI VE PROGRAMLI BİR OPERASYON

Batının düşünce yapısından beslenen ideolojisinin İslam ve Müslüman düşmanlığını körüklediğini ifade ederek şöyle devem etti:  “Yayınlanan manifestodan da anlaşılacağı gibi, planlı ve programlı bir operasyon, olduğuna şahit olmaktayız. Emperyalist haçlı zihniyetine sahip olan ülkeler, Müslümanlara yapılan vahşet ve katliamlara terörizm gözüyle bakmamakta, adeta, görmüyorum, duymuyorum, ve bilmiyorum diyerek üç maymunu oynamaktalar.”

TÜM MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE PLAN YAPILIYOR

Dünya’da tüm Müslümanlar üzerinde planlı, programlı olarak imha yok etme politikaları uygulandığını belirten Fidan, “Filistin’de, Arakan’da Afganistan’da, Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de ve Doğu Türkistan’da yapılın asla tesadüfi değildir.  İslam’a ve Müslümanlara yalnızca ölümü reva gören, kapitalist, emperyalist ve insan fıtratını bozan dünya düzenine dur diyebilecek tek alternatif, yalnızca İslam ve Müslümanlardır. Çünkü islam; sevgi saygı ve hoşgörü dinidir.” İfadelerini kullandı.  Fidan, “Her ne söylenirse söylensin her ne yapılırsa yapılsın asla provokasyonlara pirim vermemeliyiz. Sağduyulu davranmalıyız terörün ve ırkçı söylemlerin olmadığı sevgi saygı ve kardeşlik içerisinde herkesin kendi inancının yaşayabileceği bir dünya diliyorum.” diyerek herkesi hoşgörüye davet etti.

SÜMEYRA KENESARI/YENİ HABER GAZETESİ