İsmail Kartal: Oyuncularıma nerede ne yapacaklarını santim santim anlattım!

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Fenerbahçe karşısında alınan 2-0'lık galibiyeti değerlendirdi. Tecrübeli teknik adam, “Hafta başından bu yana tek tek, santim santim oyuncularıma nerede ne yapacaklarını çok iyi anlattım. 3 puan aldığımız için mutluyuz” dedi.
İsmail Kartal: Oyuncularıma nerede ne yapacaklarını santim santim anlattım!

Süper Lig’in 8. Haftasında Fenerbahçe karşısında aldıkları 2-0’lık galibiyeti değerlendiren İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Geçmiş maçlarımızda oyun olarak çok iyiydik. Kazanmayı hak eden taraftık. Fakat sonuçlar istediğimiz gibi değildi. Bugün 7 tane sakat ve hasta oyuncumuz olmasına rağmen hiç paniklemedik. Konyaspor olarak bütün oyuncularımız değerlidir. Hafta başından itibaren onlara daha çok yoğunlaşarak, daha çok motive ederek, daha çok yoğunlaşarak çalıştık. Fenerbahçe'yi iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe'nin üçüncü bölgede baskı yapmadığını biliyorduk. Bunu çok iyi çalıştık. Geriden oyunu kurarak, Fenerbahçe'nin takım boyunu uzatarak, üzerimize çekerek, zaman zaman da bu riski alarak arka plandaki yakaladığımız boşlukları değerlendirip sonuç almak için çalıştık. Hafta başından bu yana tek tek, santim santim oyuncularıma nerede ne yapacaklarını çok iyi anlattım. Fenerbahçe'nin akan oyunda değil de duran toplarda etkili olduğunu biliyorduk. Bunu da çok iyi analiz ettik. Duran toplarla ilgili de alan savunması yaptık. Alan savunması yaparken, içeride bazı oyuncularımıza özel görevler verdik. Duran toplarda bu kadar etkili olan bu takıma karşı bugün oyuncularım çok iyi konsantrelerdi. Rakibe pozisyon vermedik” ifadelerini kullandı.

‘KAZANMAK İÇİN GELDİK, KAZANDIK’

Kadıköy’e galibiyet için geldiklerini ve 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını kaydeden İsmail Kartal, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sonuçta 60'tan sonra takım boyunun uzayacağını bildiğimiz için elimizdeki kadroyu en iyi şekilde değerlendirdik. Levan Shengelia'yı 60'tan sonra oyuna alıp boş alanları daha iyi değerlendirmeye çalıştık. Maçı kazanmak için buraya geldik. Bu kadar hasta ve sakat oyuncularımızın olmasına rağmen Konyaspor olarak her zaman iyi futbol oynamaya ve kazanmaya çalışıyoruz. Bugün de buraya kazanmaya gelmiştik. 3 puan aldığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

YENİ HABER