İsmi aynı şekli aynı Konya’daki şelalenin aynısı

Konya’nın Hadim ilçesinde doğal güzelliği ile ziyaretçilere doyumsuz manzaralar sunan Yerköprü Şelalesi ile Mersin’in Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi isim benzerliğinin yanında şekil benzerliği de akıllara durgunluk verdi.
İsmi aynı şekli aynı  Konya’daki şelalenin aynısı

Konya il merkezine yaklaşık 110, Hadim ilçesine ise 30 kilometre mesafede bulunan Yerköprü Şelalesi doğal güzelliği ile ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor.

ly6u0dmuonfucplj5sxlbo7xojabhmyelb8pqhng.jpg

Derin vadisi, bitki örtüsü ve sularıyla görsel bir şölen oluşturan şelale, kısıtlamanın sonra ermesiyle misafirlerini bekliyor.

Her mevsim muhteşem güzelliğiyle doğaseverlerin çekim merkezi haline gelen Hadim Yerköprü Şelalesi’nin daha fazla ziyaret edilmesi, doğal dokusunun ve çevresinin korunması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi de çeşitli çalışmalar yaptı.

asgkabbk9eydviqlawvwoyl0lo2ecfagihecuely.jpg

Büyükşehir Belediyesinin şelale çevresine yaptığı tesis ve piknik alanları da kısıtlamada boş kaldı.

Tesislerde vatandaşların bölgede güzel vakit geçirebilmesine imkan sağlıyor.

ah8evogk0jsn98mrkhx0qzjzsxkb59xnuujps28y.jpg​​​​​​​

Mersin Yerköprü Şelalesi

Mersin’in Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi, zengin bitki örtüsü, kulağa müzik gibi gelen kuş cıvıltıları ve vadiye kattığı eşsiz görüntüsüyle dikkat çekerken havaların ısınması ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İlçeye bağlı Evren Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Mut Yerköprü Şelalesi Göksu Nehri'ni besleyen Ermenek Çayı'nın uzun yıllardır topraktaki aşındırma etkisi sonucu doğal olarak oluşarak 30 metre yükseklikten akıyor.

aw933703-01-1.jpg​​​​​​​

Zengin bitki örtüsü, masmavi suyu ve ağaçlarının arasından gelen kuş sesleriyle ziyaretçilerini her yıl olduğu gibi bu senede havaların ısınmayı ile ağırlamaya başlayan şelale görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

aw933703-02.jpg

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce tabiat anıtı olarak tescillenen Yerköprü Şelalesi, tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyenlere vadiden akan suyuyla etkileyici bir görüntü sunuyor.

yd3ulkkfsuu1l9i38rvva9go1lqctsbylmwgvhzh.jpg

 Editör