İspanyol basınından bomba Fenerbahçe iddiası!

Real Sociedad, Sörloth için 15 milyon euroluk opsiyonu kullanmama kararı aldı. İspanya basını ise Kanarya'nın sezon sonunda Leipzig'le masaya oturacağını iddia etti.
İspanyol basınından bomba Fenerbahçe iddiası!

Fenerbahçe'de Enner Valencia'nın sözleşme uzatma görüşmelerinden sonuç alınamadı. Tecrübeli futbolcunun sezon sonunda Brezilya ekibi Internacional'e gideceği konuşuluyor. Bütün bunlar yaşanırken İspanya medyasından flaş bir iddia geldi. Buna göre Fenerbahçe, Trabzonspor'da harika bir performans gösteren, sonrasında da Leipzig'e transfer olan Norveçli forvet Sörloth'u yeniden Türkiye'ye getirmek için sezon sonunda masaya oturacak. Oyuncu şu anda kiralık olarak Real Sociedad forması giyiyor.

LİSTENİN BAŞINA YAZDILAR

Bu sezon La Liga'da 25 lig maçına çıkan 27 yaşındaki futbolcu, 9 gol-1 asistlik performans sergiledi. Leipzig ve Sociedad arasında yapılan sözleşmeye göre; Sociedad'ın 15 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunuyordu. Ancak İspanyol ekibi, opsiyonu kullanmama kararı aldı. Fenerbahçe de hem ligi tanıması hem de yeteneği sebebiyle Sörloth'u transfer listesinin başına yazdı. Leipzig'le 2025'e kadar mukavelesi bulunan futbolcu için 10 milyon euroluk bonservis teklif edilmesi bekleniyor.

TRABZONSPOR'A BİLGİ VERİLMELİ

Leipzig ve Trabzonspor arasında ise özel bir madde bulunuyor. Eğer Türkiye'den bir takım, Norveçli forvete teklif yaparsa, Leipzig bunu Trabzonspor'a bildirmek zorunda. Bordo-Mavililer, oyuncu için aynı şartlarda bir teklif sunmazsa veya futbolcuya hiç talip olmayacağını beyan ederse, Leipzig, Süper Lig'deki takım veya takımlarla masaya oturabilecek. İspanyol basınına göre Trabzonspor'un, Sörloth için 10 milyon euro vermesi beklenmiyor. Bu sebeple Fenerbahçe, transfer işini çözebilir.

AKŞAM GAZETESİ

Etiketler :