İşportacılıktan fabrikatörlüğe

Konya iş dünyasının başarılı isimlerinden Yurtsan AŞ'nin kurucusu Hasan Yurttadur (69), meslek hayatına 13 yaşında işportacı olarak başladı. Daha küçük yaşlarda girdiği iş hayatında üretime odaklanan Yurttadur, şimdi hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik üretim yaparak istihdama ve ihracata katkı sağlıyor.
İşportacılıktan fabrikatörlüğe

1951 yılında Konya’nın Taşkent ilçesinde doğan ve fakir bir ailenin dört çocuğundan biri olan sanayici iş adamı Hasan Yurttadur, tabiri caizse tırnaklarını kazıyarak bugünlere kadar geldi. Yurttadur’un, anne ve babası çorap satarak geçimlerini sağlıyordu. 13 yaşında İstanbul’a gelen Hasan Yurttadur, geleceği için büyük bir adımı da atmış oldu. Küçük yaşına rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmeyen Yurttadur, İstanbul’da işportacı olarak iş hayatına başladı. 1968 yılında doğup büyüdüğü memleketi Konya’ya geri döndü. Memleketine hizmet etmek için aşkla yola çıkan Yurttadur, Konya’da iş dünyasına adım attı.

yeni-kullan-3.jpg

KONYASPOR SEVDASI HİÇ BİTMEDİ

Konyaspor sevdasıyla da bilinen Sanayici İşadamı Yurttadur, 1986 yılında, Adanaspor’la yaptığı maçta başarı elde eden Konyaspor için o dönemde ciddi bir bağış yaptı. Bir Konyaspor aşığı olan Yurttadur her zaman Konyaspor'a olan maddi manevi desteğini sürdürdü. Şehrini ve Konyaspor'u her platformda ön plana çıkarmaya gayret etti.

 ‘BİRÇOK AVRUPA SANİYİSİNDEN ÖNDE GİDİYORUZ’

Geçmişten günümüze Türk sanayisinin gücüne dikkat çeken Yurttadur, “Askerden sonra İstanbul Sirkeci’de, Yahudilerden makas ve makas parçaları alıp satıyorduk ve bu benim kanıma dokunuyordu. Bu işe son vermek için yeni projeler geliştirmem gerekiyordu. 1975 yılında makas ve dingil parçaları üzerine Yurtsan’ı kurduk” dedi. Yurttadur, “Geçmişte yaptığımız atılım sayesinde, şimdi başta Konya olmak üzere Türkiye’nin her tarafına ve Avrupa ülkelerine ürettiğimiz yedek parçaları gönderiyoruz. 50 sene önce Konya’da hiçbir şey yoktu. Şimdi ise Konya’nın her yerine fabrika kuruluyor. Biz ürettiklerimizin yüzde 80’ini yurt dışına gönderiyoruz” şeklinde konuştu. İş adamı Yurttadur, ekonominin çok iyi seviyede olduğunu söyledi. Yurttadur konuşmasının devamında, Türk sanayisinin Avrupa ülkelerinin sanayisinden önde olduğuna da dikkat çekti.

img-7606.jpg

ÇALIŞACAĞIZ BAŞKA YOLU YOK!

Çok çalışmanın önemine dikkat çeken Hasan Yurttadur, “Çalışarak ürettik, ürettikçe şehre ve ülkeye kazandırdık, istihdam sağladık, ülke ekonomisine katkı sağlamak için ‘çok çalışmalıyız’” diye konuştu.

Ülkeye önemli katkıları olduğunu her fırsatta vurguladığı Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yurttadur, “Turgut Özal iktidara geldiği andan itibaren uyguladığı politikalarla Türk ekonomisini şahlandırdı. Türkiye’nin bütün tabularını yıktı. Turgut Özal’dan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da bu ülkenin gelişmesi, kalkınması için elinden geleni yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Türkiye artık eski Türkiye değil. Sanayisiyle, ekonomisiyle, dış ticaretiyle, savunma sanayisiyle dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye çok büyük hizmetleri oldu. Yaptığı tünellerle, yollarla, otoyollarla Türkiye’nin çehresini değiştirdi” ifadelerini kullandı. 

img-7602.jpg

‘BU ŞAHLANIŞ MEMLEKETİME DE YANSIDI’

Taşkent’te doğup büyüyen Hasan Yurttadur, Taşkent’e yapılan hizmetler için de yetkililere teşekkür etti. Yurttadur, “Ülkemizin gelişmişliği her alanda kendini gösteriyor. Sanayisiyle, alt yapısıyla, tarımıyla, teknolojisiyle bir bütün halinde bir atılım içerisindeyiz. Bu şahlanış benim memleketim Taşkent’e de yansıdı. Taşkent ilçemize kazandırdığı 142 daire, cami, market hizmetleri için Türkiye’mizin ve Konya’mızın gururu Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar'a teşekkür ederim. Bir de Taşkent’in önemli isimlerinden Dünya Diazom Birliği Başkanlığı yapan 1954 yılında Taşkent'te doğan Prof. Dr. Sedat Özkan’a teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ