İsrail bir ülkeyi daha vurdu

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, Kerem Ebu Salim bölgesinde Mısır’a ait bir noktayı yanlışlıkla vurduğunu açıkladı. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.
İsrail bir ülkeyi daha vurdu

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, Kerem Ebu Salim bölgesinde Mısır’a ait bir noktayı yanlışlıkla vurduğunu açıkladı.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

İSRAİL: MISIR'A AİT NOKTAYI YANLIŞLIKLA VURDUK

İsrail ordu sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, “Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde bir Mısır mevzisini, ateş açarak vurdu.” ifadelerine yer verildi.

Olaya dair araştırmaların başlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, başka detaya yer verilmeden “yaşanan olaydan üzüntü duyulduğu” kaydedildi.

İSRAİL, MISIR ORDUSUNA AİT KARAKOLU VURDU

18.33: İsrail tankları, Kerem Şalom bölgesinde yanlışlıkla bir Mısır ordusuna ait karakolu vurdu. 2 Mısır askeri, İsrail tanklarının vurması sonucu yaralandı.

18.25: ABD basının konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı haberlerde, ABD hükümetinin İsrail'e daha fazla rehinenin serbest bırakılması ve Gazze Şeridi’ne insani yardım sağlanması amacıyla Gazze'ye yönelik kara harekatının ertelenmesi konusunda baskı yaptığı iddia edildi.

15.14: BM Gazze içinde 3 gün içinde yakıtlarının biteceğini açıkladı: "Gazze Şeridi'nde yakıtımız 3 gün içinde bitecek. Yakıt olmadan su, çalışan hastane ve fırınlar olmayacak, insani yardım da olmaz."

13.58: İsrail’in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 266 artarak 4 bin 651'e yükselirken yaşamını yitirenlerin 1873’ünü çocuklar oluşturuyor.

7 EKİM'DEN BU YANA BİN 130 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

13.07: İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da, 7 Ekim'den bu yana 1130 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İSRAİL MÜLTECİ KAMPINI VURDU: 13 ÖLÜ

11.10: Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNWRA), İsrail’in 28 saat boyunca Batı Şeria’nın doğusundaki hava saldırısı düzenlediğini, Nur Shams Mülteci Kampı’nın vurulduğunu duyurdu. Saldırılarda 5’i çocuk 13 kişi hayatını kaybetti.

UNWRA’dan yapılan açıklamada, “Beşi çocuk olmak üzere en az 13 Filistinlinin öldüğü bildirildi. UNRWA okullar, sağlık ve katı atık toplama gibi hizmetleri askıya almak zorunda kaldı. İlk değerlendirmelere göre bazıları ağır hasarlı olmak üzere yaklaşık 50 ev hasar görürken kamptaki yollar, elektrik, su, internet ve kanalizasyon şebekeleri de etkilendi. UNRWA, bazı evlerin askeri amaçlarla kullanıldığına ve sakinlerini ciddi tehlikelere maruz bıraktığına dair raporlar aldı” denildi.