İsrail Büyükelçiliği önünde protesto

ANKARA'da, İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce kişi, Gazze'de bir hastaneye düzenlenen bombalı saldırıyı protesto etti.
İsrail Büyükelçiliği önünde protesto

İsrail'in Gazze'deki hastaneye düzenlediği ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı yurdun birçok bölgesinde protesto edildi. Başkentte saat 22.30 sıralarında İsrail Büyükelçiliği önüne gelen vatandaşlar, saldırıyı kınadı. Protestocuların sayısı kısa sürede binlerce kişiye ulaşırken, güvenlik güçleri elçilik önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Kalabalık, "Mehmetçik Aksa'ya', "Hamas'a selam, yardıma devam', "İsrail Büyükelçiliği kapatılsın" sloganları atarken, bazı kişiler elçilik binasına girmeye çalıştı. Öfkeli grubun bu girişimi, polis ekipleri tarafından engelledi. Eylem nedeniyle Atatürk Bulvarı ve İran Caddesi tamamen trafiğe kapandı. Polis yetkililerinin dağılmaları konusunda uyarılarda bulunması rağmen kalabalığın sayısı her geçen saat arttı. Uyuralar sonuçsuz kalınca polis, biber gazı ile toplluğa müdahale etti. Bunun üzerine topluluk, İsrail Büyükelçiliği binasının uzağında slogan atarak bekleyişini sürdürüyor.

ALTUN: METANETİMİZİ MUHAFAZA ETMELİYİZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından İsrail'in Gazze'de bir hastaneye düzenlediği saldırıyı kınadı. Altun, protesto gösterilerinde güvenlik güçlerine zorluk çıkarılmaması çağrısında bulundu. Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği son katliamın yarattığı haklı öfke bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de karşılık buldu. Vatandaşlarımızın İsrail'e yönelik tepkilerini gösterirken demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde hareket etmeleri ve güvenlik güçlerimizin kamu düzenini korumaya yönelik gayretlerinde kendilerine yardımcı olmaları son derece önemlidir. Bugün bizlere düşen, mazlum Filistin halkının sesi olmak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Sesimizi yükseltirken sağduyumuzu korumalı, metanetimizi muhafaza etmeliyiz. Tepkilerimizin demokratik sınırlarda kalması elzemdir. Hakikatin, mazlumların, aklın ve barışın sesi olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstereceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçirmeye yönelik daveti milletimizin ortak vicdanının sesidir. Bir kez daha İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılarını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz."

İsrail Büyükelçiliği önünde protesto

Etiketler :