İsrail'den cami saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, Gazze'deki bir camiye katliam saldırısı düzenledi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.
İsrail'den cami saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, Gazze'deki bir camiye katliam saldırısı düzenledi. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

İSRAİL'DEN CAMİYE KATLİAM SALDIRISI

18.32: Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar var.

18.02: Gazze Sağlık Bakanlığı: Şeridi'nde enkaz altında 600'ü çocuk olmak üzere yaklaşık 1.300 kişinin kayıp olduğu yönünde ihbar aldık.

17.35: ABD, BM Güvenlik Konseyinde Gazze'ye insani yardım sağlanması için çatışmalara "ara verme" çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti.

15.07: Filistin Sağlık Bakanlığı, kanlı hastane saldırısında 471 kişinin hayatını kaybettiğini, 314 kişinin yaralandığını ve yaralılardan 28'inin durumunun kritik olduğunu açıkladı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ise toplam3 bin 478 kişi vefat etti, en az 13 bin kişi yaralandı.

14.15: Çin Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki bir hastanenin bombalanmasını şiddetle kınadığını açıkladı. Bakanlık, "derhal ateşkes ve savaşın sona ermesi" çağrısında bulundu.

İSLAMİ CİHAD VE HAMAS'TAN AÇIKLAMA

13.05: Hamas, El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmadıklarını iddia eden Tel Aviv'e yazılı açıklamayla cevap verdi. Açıklamada, İsrail'in "yalan hikayeler uydurarak yaptığı katliamın gerçeğini saptırmaya çalıştığı" belirtilerek, "Hastaneyi bombalamakla tehdit eden faşist işgal güçleri, 23 ambulansı vurdu; aileleriyle 25'ten fazla doktoru, 3 binin üzerinde Filistinli sivili öldürdü. Bu kişilerin yüzde 70'i çocuk ve kadındı." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in şu ana kadar 120 bin konutu yaşayanların başına yıktığı aktarılan açıklamada, hastane katliamının sorumluluğunun doğrudan İsrail'e ait olduğu vurgulandı. Saldırının ABD'nin verdiği ve İsrail'den başkasının da sahip olmadığı silah gücü desteğiyle gerçekleştiği aktarılan açıklamada, Birleşmiş Milletler ve dünyadaki tüm ülkelere, İsrail ordusunun işlediği "bu suçu kınama" ve İsrail yönetiminin "kararlarıyla gerçekleştirilen saldırıları durdurma" çağrısında bulunuldu.

İsrail'in hastane saldırısından sorumlu tuttuğu İslami Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "İslami Cihad, Gazze'deki diğer direniş güçleri gibi ibadet yerlerini veya kamu tesislerini, özellikle de hastaneleri askeri merkezler, silah depoları veya roket fırlatmak için kullanmamaktadır." ifadelerine yer verildi. İsrailli yetkililerin, Hareketin Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef aldığı yönündeki iddialarını "asılsız ve gerçek dışı" olduğu kaydedilen açıklamada, "Birkaç İsrailli yetkilinin günlerdir bu tehditleri medya aracılığıyla tekrarladığına" da işaret edildi.

İsrail'in dün akşam Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda en az 500 Filistinli hayatını kaybetmişti.

dolu bir hastaneyi vurmanın mazereti olmadığını vurguladı ve saldırıyla ilgili gerçeklerin ortaya konması gerektiğini belirtti.

11.30: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de sağlıkla ilgili durumun kontrolden çıktığını ve tıbbi yardımları ulaştırmak için beklenilen her saniye kayıplar verildiğini belirtti.

11.00: ABD Başkanı Joe Biden'ı taşıyan Air Force One uçağı İsrail'e indi. Biden'ı, İsrail Başbakanı Netanyahu karşıladı. Gazze'deki hastane saldırısı sonrası Ürdün ve Filistin, Biden'la görüşmelerini iptal etti.

Etiketler :