İstanbul Belediye Başkanlığı için Konyalı isim öne çıkıyor!

Yerel seçime doğru anket çalışmaları paylaşılmaya devam ediyor. En çok merak edilen konu ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kim daha önde. AK Parti’nin İstanbul için kimi aday göstereceği de merak edilen konuların başında geliyor. Yapılan son ankete göre Konyalı bir isim öne çıkıyor.
İstanbul Belediye Başkanlığı için Konyalı isim öne çıkıyor!

2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi en çok merak edilen şehirlerin başında İstanbul geliyor. CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetiminde tartışmalı bir dönemi geride bırakan İstanbul için AK Parti’nin kimi aday göstereceği ise en çok merak edilen onular arasında yer alıyor. AK Parti’nin bu defa İstanbul’da çok iddialı bir isimle sandığa gitmesi beklenirken, kamuoyunda eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un ismi öne çıkıyor. Murat Kurum’un yanı sıra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da en çok konuşulan isimler arasında.

istanbul-belediye-baskanligi-icin-konyali-isim-one-cikiyor.jpg

ANKETLERDE KİM ÖNDE?

Yerel seçime doğru anket çalışmaları paylaşılmaya devam ederken, Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR Araştırma Şirketi tarafından yapılan son anket kamuoyuyla paylaşıldı. SONAR’ın yaptığı ankette, seçmene yöneltilen soruların tümünde Murat Kurum’un önde olduğu görünüyor.

İSTANBUL’UN SORUNLARINA KİM ÇÖZÜM GETİRİR?

Ankette sorulan, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimleri düşünecek olursanız hangi isim günümüzün şartlarında İstanbul’un sorunlarına daha isabetli çözümler getirir?” sorusuna ankete katılan vatandaşların yüzde 31.6’sı Murat Kurum cevabını verdi. Murat Kurum’u yüzde 18.1 ile Tevfik Göksu takip etti. Ankette bu soruya verilen cevaplarda ise Adil Karaismailoğlu 14.4, Süleyman Soylu 13.3, Fahrettin Koca 9.5 oranında desteklendi.

istanbul-belediye-baskanligi-icin-konyali-isim-one-cikiyor-001.jpg

İKİ KONYALI İSİM İCRAATTE YARIŞIYOR

Ankette sorulan bir diğer soru ise, “Şimdi size İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimleri bilinen icraatları ile söyleyeceğim. Bu isimleri ayrı ayrı değerlendirerek ‘siyaset’ ile mi yoksa ‘icraat’ ile mi ön plana çıktıklarını belirtebilir misiniz? Şeklinde yöneltildi. Bu soruya cevap veren vatandaşların Fahrettin Koca ve Murat Kurum’a duydukları güven dikkat çekti.

Kaynak:DHA

 Yazı İşleri Müdürü