İstanbul Emniyeti, personelin koronavirüsten korunması için önlemleri artırdı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında sahadaki güvenlik birimlerinin korunması için önlemlerini arttırdı- Toplu etkinlik ve eğitim faaliyetleri geçici olarak durduruldu, kronik rahatsızlığı bulunan ve r
İstanbul Emniyeti, personelin koronavirüsten korunması için önlemleri artırdı

İSTANBUL (AA) - SAFİYE GÖREN - TANSEL PARLAK - Sağlık çalışanlarından sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelenin en önemli unsuru olan güvenlik birimleri de kendi önemlerini alıyor.

Bilim Kurulunun önerileri çerçevesinde alınan önlemlerinin hayata geçirilmesi için güvenlik birimleri gece gündüz çalışırken kendi güvenlikleri için de kararlar alındı.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespiti ve ardından alınan önlemler çerçevesinde havalimanlarındaki denetimlere eşlik eden polisler yurtlar gibi karantina bölgelerinin de güvenliğinden sorumlu. Polisler ayrıca halkın yoğun olduğu yerlerde anonslar yaparak, banka, hastane, eczane, postane önlerinde sosyal mesafeyi anlatıyor.

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarla kronik hastalığı bulunanlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından bu vatandaşların ihtiyaçları da yine güvenlik birimleri tarafından karşılanıyor.

Kaçak maske ve dezenfektan üretimi yapılan yerlere hemen her gün operasyonlar düzenleyen ekipler, son alınan tedbirler kapsamında şehirlerin giriş çıkışlarında kontroller yaparak, 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma kısıtlamasına uyması ve toplu yerlerde maske kullanımının denetlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bununla birlikte şehirde asayişi sağlamak için de çalışmalarını devam ettiren ekipler, kentte, her gün 155 ihbar hattına gelen 30 bine yakın çağrıya cevap veriyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de personelini salgından korumak ve yayılmasını engellemek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

AA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, müdürlüğe bağlı ek hizmet binaları dahil tüm yerleşkeler ve hizmet araçları düzenli bir şekilde dezenfekte ediliyor. Hizmet binalarına gelen kişilerin ateşlerini ölçme amacıyla termal ve temassız ateş ölçer cihaz kullanılıyor. Ayrıca tüm birimlere eldiven, medikal maske ve dezenfektanlar dağıtılarak personeli bilgilendirmek amacıyla personelin yoğun olarak kullandığı alanlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüs ile alakalı hazırlanan bilgilendirme broşürleri asıldı.

Karantinaya alınan vatandaşların kaldığı yurtlarda görev alan personele de izolasyonlu kıyafet, eldiven, maske ve gözlük dağıtımı yapılarak, güvenlik personelinin görevlerini bu kıyafet ve malzemelerle yapmaları sağlanıyor.

Sahada çalışan personelin korunması için gerekli önlemlerin alınmaya devam edileceği bildirilirken, genelge ve talimatlar gereği tüm toplu etkinlik ve eğitim faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu, kronik rahatsızlığı bulunan ve risk altında olduğu değerlendirilen personele idari izin verildiği belirtildi.

Kaynak: