İstanbul Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu

Rusya'dan yasa dışı yollardan cep telefonu getiren ve bunları teslim alan 4 kişi yakalandı
İstanbul Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Havalimanı'nda yasa dışı yollardan yurda getirilen 253 cep telefonu ele geçirilirken 4 şüpheli de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, 28 Şubat'ta Rusya'nın başkenti Moskova'dan İstanbul Havalimanı'na gelen B.T'yi şüphe üzerine takibe aldı.

Kameralarla izlenen B.T'nin Dış Hatlar Gidiş Terminali Arındırılmış Salonda bir süre bekledikten sonra aynı alanda bulunan sigara içme odasında, yanındaki iki sırt çantasını R.A isimli kadına verdiği tespit edildi.

R.A'nın teslim aldığı sırt çantalarını dış hatlar gidiş terminali arındırılmış salon ile iç hatlar gidiş arındırılmış salonu ayıran camlı bölme üzerinden, iç hatlar terminalinde bekleyen Y.A ile E.A'ya verdiği belirlendi. R.A'nın çantaları camlı bölmenin üstünden atmak için yanında getirdiği taburenin üstüne çıktığı anlar da kameralara yansıdı.

Çantaları alan iki şüpheli, iç hatlar gidiş katından çıkış yaparken polislerce yakalandı. Çantalarda yapılan kontrollerde 50 bin lira değerinde 253 kaçak telefon ile mekanik parçalar tespit edildi. Telefonları Rusya'dan getiren B.T ile teslim alan R.A da yakalandı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Kaynak: