İstanbul Havalimanında Şampiyonlar Ligi dopingi! Tüm zamanların rekoru...

İstanbul Havalimanı'nda dün gerçekleşen bin 684 uçuş ile Türk Sivil Havacılık tarihinde tüm zamanların uçuş rekoru kırıldı. Aynı zamanda Avrupa havalimanları arasında Frankfurt Havalimanı'na ait günlük bin 624 olan uçak iniş ve kalkış sayısı da yeni rekorla İstanbul Havalimanı'nın oldu.
İstanbul Havalimanında Şampiyonlar Ligi dopingi! Tüm zamanların rekoru...

İstanbul'un ev sahipliğini yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi Finali dolayısıyla İstanbul Havalimanı, tarifeli ve tarifesiz uçuşların yanı sıra özel jetlerin büyük bölümüne ev sahipliği yaptı. Final maçının ardından dün İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkış olmak üzere toplam bin 684 uçuş gerçekleşti. Bu rakam Türk Sivil Havacılık tarihinde günlük hava trafiği açısından en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 2019 Eylül ayı verilerine göre; Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'nda günlük bin 624 olarak gerçekleşen hava trafiği rakamı da geçildi. İstanbul Havalimanı'nın Avrupa havalimanları arasında en yüksek günlük iniş ve kalkış sayısına ulaştığı kaydedildi.

Etiketler :