İstanbul ilçesinde oylar yeniden sayılacak! Kayseri ilçesinde seçim iptal edildi

İstanbul İl Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulunun AK Parti'nin itirazına ilişkin ret kararını kaldırarak, Beykoz'da oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde de seçimleri iptal ediliği duyuruldu.
İstanbul ilçesinde oylar yeniden sayılacak! Kayseri ilçesinde seçim iptal edildi

AK Parti'nin başvurusunu değerlendiren İl Seçim Kurulunun kararında, "Beykoz İlçe Seçim Kuruluna sunulan dilekçe ile sandık sonuç tutanaklarının bir kısmında geçersiz oyların geçersizlik sebebinin yazılmamış olduğu, bir kısmında geçersizlik sebebinin tasnif edilmediği veya muğlak ibarelerin yazıldığının belirtilmesi, Beykoz İlçe Belediye Başkanlığı seçimini kazanan aday ile ikinci aday arasındaki oy farkının geçici birleştirme tutanaklarına göre 1433 olduğu, geçersiz oy sayısının ise iki aday arasındaki oy farkının üzerinde 5 bin 167 olması hususları değerlendirildiğinde, oyların yeniden sayılması istemine ilişkin itirazın gerekçesiz ve soyut olduğu yönündeki İlçe Seçim Kurulu kararının yerinde olmadığı" belirtildi.

İstanbul İl Seçim Kurulu, seçim sonuçlarının tam ve doğru şekilde belirlenmesi amacıyla, Beykoz İlçe Seçim Kurulunun verdiği ret kararını kaldırarak, ilçe belediye başkanlığı oy pusulalarının yeniden sayılmasını kararlaştırdı.

Bu karara göre, ilçe belediye başkanlığı oy pusulaları Beykoz İlçe Seçim Kurulunda yeniden sayılacak.

PINARBAŞI'NDA SEÇİMLER İPTAL EDİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı Belediyesi seçimlerinin iptal edildiğini duyurdu.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yaptığımız itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 red oyu ile karar vermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirmeler ile yine boşa düştünüz. Ben size genel başkanlık yapmış birisi olarak sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim. Ama şunu bilin ki beni de sizi de tüm Türkiye artık daha iyi tanıyor. Bugün benim doğum günüm, kutlu olsun. Sevdamız Pınarbaşı" dedi.

YSK 'AMASRA' KARARINI DUYURDU

Bartın'ın Amasra ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Recai Çakır'ın 122 oy farkla seçimleri kazanması sonrası, AK Parti'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu'nun 'oylar yeniden sayılsın' kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi.

31 2024 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde 4 bin 78 seçmenin oy kullandığı Amasra'da, CHP’nin adayı Recai Çakır 1822 oy, AK Parti’nin adayı Ahmet Reis ise 1700 oy aldı. Dün, MHP Amasra İlçe Başkanlığı, Amasra İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederek, oyların yeniden sayılması için dilekçe verdi. İlçe Seçim Kurulu, yeniden sayım talebini somut delil olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Sonrasında ise AK Parti Amasra İlçe Başkanlığı, İl Seçim Kurulu'na oyların yeniden sayılması için dilekçe verdi. İl Seçim Kurulu, oyların Amasra Adliyesi'nde yeniden sayılmasına karar verdi. Bunun üzerine CHP’den Amasra Belediye Başkanı seçilen Recai Çakır, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve partililer Amasra Adliyesi önünde toplandı. CHP'liler, İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararı YSK'ya taşıyarak itirazda bulundu.

YSK, aldığı kararla oyların yeniden sayımına gerek olmadığına karar verdi. Partililerin alkışları ile kararı duyuran Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, süreci yakından takip edeceklerini ifade etti. Partililer, YSK’nın aldığı karar sonrasında Amasra Adliyesi'nin önünden ayrıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ