1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Istanbul: Klanjan dženaza-namaz turskom učenjaku M. Eminu Saracu
Istanbul: Klanjan dženaza-namaz turskom učenjaku M. Eminu Saracu

Istanbul: Klanjan dženaza-namaz turskom učenjaku M. Eminu Saracu

Jedan od vodećih turskih učenjaka iz oblasti hadisa, tefsira i fikha M. Emin Sarac preminuo je prije dva dana u 92. godini, a danas mu je klanjan dženaza-namaz ispred Fatih džamije u Istanbulu

A+A-

U Istanbulu je danas klanjan dženaza-namaz preminulom turskom učenjaku i muderisu M. Eminu Saracu, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od vodećih turskih učenjaka iz oblasti hadisa, tefsira i fikha M. Emin Sarac preminuo je prije dva dana u 92. godini, a danas mu je klanjan dženaza-namaz ispred Fatih džamije u Istanbulu.

Sarac je šest i pol decenija držao predavanja iz oblasti hadisa, tefsira i fikha, a uživao je veliki ugled u Turskoj i šire. Slovio je za jednog od posljednjih muderisa istanbulske Fatih džamije i otac je predsjednika Vijeća za visoko obrazovanje Turske (YOK) Yekta Saraca i biznismena Fatiha Saraca.

Dženazi ispred Fatih džamije prisustvovao je i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, a ukop će se obaviti u haremu te istanbulske džamije.

Erdogan je ranije u poruci naveo kako je Sarac život posvetio istinskom poimanju i prakticiranju islama i kako je na tim principima odgojio stotine učenika u Turskoj i svijetu.

 

HABERE YORUM KAT