İstanbul-Konya uçağı iptal edildi; Yolcular mağdur oldu

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları hava ulaşımında olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY) hava koşulları nedeniyle İstanbul-Konya uçağını iptal etti.
İstanbul-Konya uçağı iptal edildi; Yolcular mağdur oldu

İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY) hava koşulları nedeniyle Konya, Elazığ, Sivas, Kahramanmaraş, Erzurum, Antalya gibi illerde bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. Vatandaşlar iptal edilen uçak seferleri nedeniyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uzun saatler beklemek durumunda kaldı.

İSTANBUL-KONYA UÇAĞI 4 KEZ RÖTAR YAPTI

Saat 18.50’de İstanbul Havalimanı’ndan Konya’ya havalanması gereken TK2038 sefer sayılı uçuş önce 19.30’a, sonra 20.20’ye daha sonra 21.45’e ertelendi. Daha sonra gece 01.30’a ertelenen uçuş ilerleyen saatlerde iptal edildi. 200’den fazla Konya yolcusu havaalanında zor anlar yaşadı.

GECE 03.30'A KADAR SÜREN BEKLEYİŞ GERGİN ANLARA SAHNE OLDU

THY yönetiminin yolcuları otele yerleştirmesi için gece 03.30'a kadar İstanbul Havalimanı'nda süren bekleyiş, gergin anlara sahne oldu. THY yetkililerinin olay yerine gelmemesi ve alt düzey görevlilerin yolcuları bilgilendirmedeki eksikliği tepki çekti. Yolcuların bir kısmı gece 03.30 itibarıyla otellere yerleştirilirken, ertesi gün planlanan uçuşlarda da adeta boş yer kalmadı.

PEK ÇOK BİLET ERTESİ GÜN AKŞAMA KALDI

Sabah 06.25 uçağına binecek olan yolcular İstanbul Havalimanı bekleme alanında uyumayı tercih etti. Bazı yolcuların uçuşu ise sabah 10.40 olarak planlandı. Uçuş kontenjanlarının dolması nedeniyle bazı yolcuların bileti ise bugün (2 Ekim) akşam 18.50'ye tehir edildi. İstanbul Havalimanı'nda bilet bulamayan yolcuların bir kısmı da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalanacak olan akşam uçuşlarına yönlendirildi.

UÇUŞLAR İPTAL OLDU, YHT BİLETİ KALMADI

Hava yollarında yaşanan bu kargaşa nedeniyle İstanbul-Konya arasında hizmet veren YHT (Yüksek Hızlı Tren) ulaşımında da boş koltuk bulunamadı. Pazartesi mesaisine yetişmek zorunda olan bazı misafirlerin gece geç saatlerde otobüs bileti alarak Konya'ya dönüş yaptığı öğrenildi.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :