İstanbul'daki 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin internet sitesi açıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 30 Mayıs'ta oynanacak 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için özel haberler ve bilgiler içeren internet sitesini yayına açtı.
İstanbul'daki 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin internet sitesi açıldı

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin oynanmasına 100 gün kala, dünyanın dört bir yanından futbolseverlerin beklendiği "İstanbul 20" için özel haberler ve bilgiler içeren web sitesi yayına girdi.

https://uclfinal.tff.org adresinden futbolseverler ev sahibi şehir, stadyum, ikonik mekânlar ve turistik yerler hakkında bilgi alacak. Finali izlemek için İstanbul'a gelecek taraftarlara dört günlük UEFA Şampiyonlar Ligi Final festivalinin detaylarını içeren, İstanbul seyahatlerini unutulmaz kılacak fikirler sunuluyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nun başlamasının ardından, bir dizi özel röportajın ilki 'İstanbul 20' web sitesinde yayına alındı.

Röportajda, Bayern Münih formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 2010 yılında final oynayan, A Milli Takım eski oyuncusu ve final elçisi ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, maç günü deneyimlerini ve 2020 Finaline ev sahipliği yapmanın İstanbul ve Türk futbolu için ne anlama geldiğini paylaşıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 2005 yılında Liverpool'un AC Milan karşısındaki unutulmaz geri dönüş zaferine ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 30 Mayıs 2020 tarihinde oynanacak.

Özdemir: "Bu finalin de 2005'teki gibi unutulmaz olacağını umuyoruz"

İnternet sitesinde, futbolseverlere seslenen TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Burada, Türkiye Futbol Federasyonunun, uluslararası takvimin en büyük maçına ev sahipliği yapmak için nasıl hazırlanacağı hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulacaksınız." ifadesini kullandı.

Futbolseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Özdemir, "Türkiye, futbolu seven bir ülkedir ve aynı sezon ikinci kez uluslararası finale ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Her şey ağustos ayında UEFA Süper Kupası ile başladı ve şimdi perde başka bir harika fırsat olacağından emin olduğumuz bu finalle kapanacak. Sizi 30 Mayıs'ta İstanbul'da görmeyi dört gözle bekliyoruz ve bu finalin de 2005'te en son ev sahipliği yaptığımız gibi unutulmaz olacağını umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.  

Servet Yardımcı: "Finale ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz"

TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ise final için şu görüşleri paylaştı:

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak tarihimizde ikinci kez oldukça prestijli bir organizasyon olan UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz ve 2005'te düzenlediğimiz final maçı gibi unutulmaz bir fırsat olmasını sağlamak için büyük bir gayretle çalışıyoruz.

Türkiye, futbol konusunda tutkulu bir ülke ve İstanbul, 30 Mayıs'ta Avrupa'nın en iyi iki takımı İstanbul'daki tamamen yenilenen Atatürk Olimpiyat Stadı'nda buluştuğunda bir kez daha futbol dünyasının merkezinde olacak. Tüm futbol taraftarlarını kucaklayarak karşılayacağız ve çeşitli insanların ve kültürlerin buluşma noktası olan bu şehirde kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacağız."

TRT SPOR, TFF